Foto: Pravda
Fedor Malík
U detí je to iné. Červená jahoda nezapaľuje vášne, rozsvecuje však nevinné detské oči. Najlepšie sú jahody v čerstvom stave, jahody, ktoré ste si dopestovali vo vlastnej záhrade. Ak sa ich urodilo veľa, všetky ich len tak nezjete. Pozri recepty na Pochúťky s čerstvým ovocím Treba ich dajako „uchosnovať"... zamraziť, konzervovať, urobiť džem, upiecť jahodovú bublaninu. Alebo... si ich dať s jogurtom. Pol kila jahôd poriadne umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
Neposypte ich práškovým cukrom, oslaďte medom. Polovicu z nich rozšľahajte s bielym jogurtom a plnotučným mliekom. Druhého štvrť kila rozdeľte do pripravených misiek a zalejte ich pripraveným jogurtovo– jahodovým krémom.
Na vrch misiek nastrúhajte horkú čokoládu a orestované posekané orechy. Ak chcete recept ešte vylepšiť, polovicu jogurtu nahraďte mäkkým tvarohom. Nebude to mať chyby, chybičky.
Jediným nedostatkom bude hádam len to, že tentoraz to bude bez vína. Ani prírodne sladké vám v tomto prípade neodporúčam... Je to nebezpečné, mohlo by zachutiť i deťom!
Diskusia k článku