Peter Justin Topolský:
Kura by nemalo chutiť ako kačica [VIDEO]

Sandra Támerová, 1. októbra 2009     2 minúty čítania

Moderátor, spevák a najmä známy gurmán Peter Justin Topolský sa v jedle naozaj vyzná. Možno práve preto sa nedávno objavil ako moderátor stretnutia s novinármi pod názvom „Gurmánske hody od Vianoc až do Silvestra“.


Foto: Pravda - Sandra Támerová

Peter Justin Topolský


Stretnutie sa nieslo v znamení najkrajších dní roka – Vianoc a Silvestra. Prítomným hosťom Justin predstavil zopár noviniek, ktoré priniesol na trh známy výrobca hydinových produktov. Z kuracieho nárezu dokonca šikovný šéfkuchár reštaurácie Jazz Café Ľubo Kráľovič vytvoril obloženú misu v tvare PF ako inšpiráciu pre nadchádzajúci silvestrovský večer. Novinkou aj pre Justina však bolo kuracie údené mäso.

Viete si napríklad predstaviť vianočnú kapustnicu s údenou kuracinou? Trochu zvláštna kombinácia, no predstavte si, chutila naozaj vynikajúco. Justin tiež prihodil zopár príkladov hodovania počas Vianoc v cudzích krajinách. Ako priznal, raz sa v New Yorku pokúšal zohnať kapra, nepochodil však. O takej rybe totiž v zámorí nemali ani potuchy.

Napriek tomu, že je Justin známy ako veľký gurmán a milovník dobrého jedla, doma príliš často nevarí, radšej sa vraj stravuje v reštauráciách, kde si môže vychutnávať jednotlivé výtvory a výmysly šéfkuchárov. „ Milujem, keď mám možnosť ochutnať a hodnotiť jedlá tých, ktorí ich vymysleli“, vysvetľuje Čo však neznáša je, ak sú jedlá príliš „prešpekulované“. Napríklad kura by podľa neho nemalo chutiť ako kačica.

Sám však veľmi rád vymýšľa nové recepty. Dokonca sa môže pochváliť tým, že v jednej rakúskej reštaurácii ponúkajú hosťom jeho výtvor – plnenú paradajku a la Justin, ktorá sa podáva ako predjedlo.






Diskusia k článku







 



TOPlist