Foto: Pravda - Sandra Támerová
Peter Justin Topolský
Viete si napríklad predstaviť vianočnú kapustnicu s údenou kuracinou? Trochu zvláštna kombinácia, no predstavte si, chutila naozaj vynikajúco. Justin tiež prihodil zopár príkladov hodovania počas Vianoc v cudzích krajinách. Ako priznal, raz sa v New Yorku pokúšal zohnať kapra, nepochodil však. O takej rybe totiž v zámorí nemali ani potuchy.
Napriek tomu, že je Justin známy ako veľký gurmán a milovník dobrého jedla, doma príliš často nevarí, radšej sa vraj stravuje v reštauráciách, kde si môže vychutnávať jednotlivé výtvory a výmysly šéfkuchárov. „ Milujem, keď mám možnosť ochutnať a hodnotiť jedlá tých, ktorí ich vymysleli“, vysvetľuje Čo však neznáša je, ak sú jedlá príliš „prešpekulované“. Napríklad kura by podľa neho nemalo chutiť ako kačica.
Sám však veľmi rád vymýšľa nové recepty. Dokonca sa môže pochváliť tým, že v jednej rakúskej reštaurácii ponúkajú hosťom jeho výtvor – plnenú paradajku a la Justin, ktorá sa podáva ako predjedlo.
Diskusia k článku