Malo byť krémové, no je suché a lepivé:
6 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame pri príprave talianskeho rizota

Jana Klimanová, 22. novembra 2023     3 minúty čítania

Hoci príprava krémového rizota nie je náročná, ak pri nej urobíte niektorú z nasledujúcich chýb, bude mať od toho pravého talianskeho ďaleko.



Foto: Shutterstock

4. Pridávate studený vývar

Pripravený vývar, ktorý budete pridávať do rizota udržujte vriaci. Ak ho do ryže pridáte vychladnutý, prerušíte proces varenia a ryža sa svcrkne. Do rizota nepridávajte priveľa vývaru - stačí ho len toľko, aby bola ryža pokrytá. Vývar prilejte až vtedy, keď sa predchádzajúca dávka odparila. Ak chcete zvýrazniť chuť vývaru, nastrúhajte do neho trochu syra Grana Padano.




ANKETA: Pridávate do krémového rizota vždy aj víno?

58,9%



41,1%







Diskusia k článku







 



TOPlist