Malo byť krémové, no je suché a lepivé:
6 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame pri príprave talianskeho rizota

Jana Klimanová, 22. novembra 2023     3 minúty čítania

Hoci príprava krémového rizota nie je náročná, ak pri nej urobíte niektorú z nasledujúcich chýb, bude mať od toho pravého talianskeho ďaleko.



Foto: Shutterstock

2. Ryžu najprv neopečiete

Jedným z prvých krokov prípravy krémového rizota je orestovanie ryže. Neponáhľajte sa, ryžu opekajte na olivovom oleji s trochou masla, na ktorých ste predtým opražili nakrájanú šalotku. Vďaka orestovaniu sa zrnká ryže pri varení nebudú lepiť.




ANKETA: Pridávate do krémového rizota vždy aj víno?

58,9%



41,1%







Diskusia k článku







 



TOPlist