Trendy:
Kompletné menu

10. februára 2010     4 minúty čítania

Gastronomické top výstavy v budapeštianskom výstavnom centre HUNGEXPO.

Odborné výstavy FOODAPEŠŤ so zameraním na potraviny, nápoje a potravinárske stroje a UKBA so zameraním na cukrárske a pekárske výrobky a gastronómiu, ktoré sa doteraz usporiadali v dvoch odlišných termínoch, sa v tomto roku prvýkrát usporiadajú v jednom, spoločnom termíne. Spoločnosť HUNGEXPO Zrt. usporiada tieto dve výstavy v budapeštianskom výstavnom centre v termíne od 21. do 24. februára.

Zlúčenie výstav FOODAPEŠŤ a UKBA neznamená len jednoduché predstavenie vystavovateľov dvoch oblastí v jednom termíne. Usporiadanie výstav v spoločnom termíne vytvára viaceré možnosti k tomu, aby napr. spoločnosti, ktorých odlišné termíny výstav kvôli ich profilu nútilo si vybrať účasť na jednej, alebo druhej výstave, teraz bez väčšej polemiky sa môžu zúčastniť tejto spojenej výstavy. Odborní návštevníci výstavy sa môžu zúčastniť najkomplexnejšieho obchodného fóra potravinového priemyslu.

Organizátori výstavy v tomto prípade kladú zvlášť veľký dôraz na sprievodné programy. K výstave FOODAPEŠŤ sa pripája kuchárska olympiáda Bocuse d’Or a k výstave UKBA Majstrovstvá sveta juniorských cukrárov, pričom obidve série udalostí trvajú 2 dni. V maďarskom finále súťaže kuchárov Bocuse d’Or bude súťažiť o postup 8 majstrov kuchárov. Maďarským predsedom odbornej poroty bude Koloman Kalla a medzinárodným predsedom nórsky Charles TJESSEM, ktorý bol víťazom súťaže Bocuse d’Or v roku 2003. Na Majstrovstvách sveta juniorských kuchárov, viažucich sa k výstave UKBA sa zúčastní 17 súťažiacich z 12 krajín sveta (počnúc Brazíliou až po Japonsko), medzi ktorými budú aj 2 domáci majstri. Je veľkou cťou, že zakladateľ Majstrovstiev sveta cukrárov, Gabriel LASSON avizoval návštevu výstavy UKBA a Majstrovstiev sveta juniorských cukrárov.



Organizátori výstav FOODAPEŠŤ a UKBA v tomto roku po prvýkrát očakávajú aj návštevu širokej verejnosti. V dňoch 21. a 24. február návštevníci z radov širokej verejnosti si môžu zakúpiť vstupenky za nižšie ceny, než je obvyklá cenová úroveň vstupeniek na odborné výstavy.

Popri svetových súťažiach sa program výstavy doplní pestrými a aktívnymi sériami programov, odbornými fórami, workshopmi, napr. domácim vyhodnotením Medzinárodnej súťaže výrobkov SIAL d'Or, testovaním vín na podujatí Víno a Trh, do ktorého sa môžu zapojiť aj návštevníci, a prednáškami o konkurencieschopnosti domácich výrobcov potravín na trhu.

Za účinkovania Pekárskych reprezentantov sa v Maďarsku po prvýkrát vytvorí chlebový kôš o priemere 2,5 m, v ktorom budú umiestnené pekárske výrobky počnúc rôznymi druhmi chleba, cez slané výrobky až po sladké pečivá.

O programoch a aktualitách môžete získať podrobnejšie informácie na webovej stránkach: www.ukba.hu www.foodapest.hu

Komerčná informácia.



Diskusia k článku







 



TOPlist