Foto: Pravda
Fedor Malík
Nič to, začína sa bez nich. Čosi výnimočné. Zásnuby tých najlepších mokov zo Sonberku s talianskymi delikatesami reštaurácie Borgo Agnese. Úvod ako sa patrí. Teľacia pena s brusnicami a ryňákom 2008.
Je už trochu kerozínový a jemný cukrík mu neškodí. Ľudia sa oblizujú. Husacia pečeň s belgickou čokoládou a polosladký tramín je ešte o rok starší. Nasleduje karamelový krabí krém s olivovou tapenádou a kreveta balená v larde.
Pýtam sa a dostávam odpoveď. Lard je „jemně prorostlý špek". A potom prichádzajú „dvoj– a trojhubky". Tuniak s omáčkou Montepulciano a šafranom a fileta z írskeho čierneho býka (plemeno Angus) na hubovej omáčke.
Zapíja sa to tými najlepšími pokladmi. Sauvignon, Cuvée Sonberk N_q72, Merlot 2008. Presladkú čokoládovú penu s jantárovou Pálavou 2008 som už odmietol. Ďakujem, vstávam od stola a vychádzam na terasu.
Vo dverách sa zrážam s pánom Donutilom. Je nevrlý. Taniere sú vylízané a jemu zostala len misa s prosciuttom a plátkami parmezánu. Ešteže sa načínajú nové fľaše popických nektárov.
Diskusia k článku