Fedor Malík:
Husacia pečeň s čokoládou

Fedor Malík, 5. októbra 2010     2 minúty čítania

Pleskotov architektonický skvost v popických viniciach, len krok za Hustopečami, láskavo hladká zapadajúce slnko...


Foto: Pravda

Fedor Malík


Vinice sú vzorne obrobené a zdravé strapce hrozna sa načahujú za poslednými lúčmi vesmíru. Raj na zemi. Prichádzajú ľudia. Osobnosti. Len Michal Viewegh a Miroslav Donutil meškajú.

Nič to, začína sa bez nich. Čosi výnimočné. Zásnuby tých najlepších mokov zo Sonberku s talianskymi delikatesami reštaurácie Borgo Agnese. Úvod ako sa patrí. Teľacia pena s brusnicami a ryňákom 2008.

Je už trochu kerozínový a jemný cukrík mu neškodí. Ľudia sa oblizujú. Husacia pečeň s belgickou čokoládou a polosladký tramín je ešte o rok starší. Nasleduje karamelový krabí krém s olivovou tapenádou a kreveta balená v larde.

Pýtam sa a dostávam odpoveď. Lard je „jemně prorostlý špek". A potom prichádzajú „dvoj– a trojhubky". Tuniak s omáčkou Montepulciano a šafranom a fileta z írskeho čierneho býka (plemeno Angus) na hubovej omáčke.

Zapíja sa to tými najlepšími pokladmi. Sauvignon, Cuvée Sonberk N_q72, Merlot 2008. Presladkú čokoládovú penu s jantárovou Pálavou 2008 som už odmietol. Ďakujem, vstávam od stola a vychádzam na terasu.

Vo dverách sa zrážam s pánom Donutilom. Je nevrlý. Taniere sú vylízané a jemu zostala len misa s prosciuttom a plátkami parmezánu. Ešteže sa načínajú nové fľaše popických nektárov.




Diskusia k článku

sracz
Dobrý typ! Rád pripravím a ochutnám! Ale kde je receptík na husaciu pečeň s čokoládou - majster Fedor?






 



TOPlist