Fedor Malík:
Hubové fašírky po anglicky

Fedor Malík, 15. septembra 2015     2 minúty čítania

Skvelé leto, skvelá jeseň... vravia vinohradníci a vinári. Mizerné leto, mizerná sezóna... hundrú malokarpatskí hubári.


Foto: Pravda - Robert Hüttner
Tí tohto roku dosiaľ nenašli v lese jediného dubáčika neboráčika. Za hubami musia putovať stovky kilometrov na sever, na východ. Musíme sa zaobísť so zásobami sušených hríbov z minulého roku. Nie je to ono, čo však narobíme. Zoberiete dve-tri hrste sušených hríbov, prikúpite pár hlív a z tohto „fundamentu“ môžete pri sporáku štartovať... Sušené huby napred namočíme do citrónom okyslenej vlažnej vody. V kastróliku na masti potom speníme posekanú cibuľku a pár na drobno nakrájaných hlív. Keď to vonia, keď to dobre vyzerá, pridáme pokrájané sušené huby. Všetko to posolíme, pridáme rascu, okoreníme. Keď je hotovo, hubovú zmes necháme vychladnúť a až potom do nej pridáme 2–3 vajcia, dve hrste strúhanky, rozomletý cesnak a lyžicu majoránu. Z hubovej hmoty potom vytvarujeme fašírky, ktoré vysmažíme na bravčovej masti. Nebude to veľmi „light“, bude to však chutiť. Nuž a aby sme „otupili silu“ fašírok, podávame ich s diétnou, na masle pripravenou anglickou zeleninou.

Fašírky so zeleninou môžete „prekladať“ chrumkavým chlebíkom a zapíjať... nie, tentoraz nie vínom, ale pohárom dobre vychladeného acidofi lného mliečka.



Diskusia k článku

kuchticka
K fasirkam na bavcovej masti bych nedavala na zapitie mlieko acidofolne, alebo akekolvek, ale radsej dobre plzenske pivko.
venusa
Nedovolí mi to dopísať asi pre tu pochvalu
zvoncek
tá anglická zelenina, asi, ale nie je špecifikovaná






 



TOPlist