Trendy:
Gurman fest 2014 – ochutnajte Bratislavu po šiesty krát

Andrea Červenková, 16. mája 2014     3 minúty čítania

Kulinársky zážitok v rámci ktorého sa budú prezentovať zaujímavé reštaurácie ako aj osobnosti slovenskej a svetovej gastronómie v dňoch 30. mája – 1. júna 2014 na Dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke.


Foto: Gurman Club


Minulý ročník Gurmán festu sa tešil mimoriadne dobrému počasiu, lahodným jedlám a rekordnej návštevnosti, aj na tento ročník pre nás organizátori pripravili zopár noviniek.

Azda najväčšou je, že sa Gurmán fest presúva z Medickej záhrady na Dostihovú dráhu v Petržalke. Táto zmena poskytuje festivalu zlepšenie služieb: bezplatné parkovanie, výborná dostupnosť MHD, viac stánkov s reštauráciami, viac miest na sedenie, rozšírenie piknikovej zóny, 4 pódiá (hlavný stage, Svet vína, Škola a varenia a La Patisserie) ako aj zväčšená plocha detskej zóny.


Foto: Gurman Club


Pozvanie na Gurmán fest Bratislava 2014 prijali tento rok až traja michelinovskí šéfkuchári – Lionel Levy z Francúzska, Ewout Eleveld a Arturo Dalhuisen z Holandska. Svoje umenie predvetie ďalších 54 šéfkuchárov z 25 reštaurácii.


Foto: Gurman Club


Deti sa na Gurmán feste zabavia nielen vďaka zvieratkám z Dostihovej dráhy, ale aj vďaka bohatému programu v Detskej zóne. Pripravený bude trojdňový Deň detí s animátormi, hrami, detskou školou varenia, premiéru zažije prvá sirupová reštaurácia.

Ďalšou novinkou na Gurmán feste je Gatronomický kongres pre odborníkov, novinárov a fanúšikov, ktorý sa bude konať 2. júna 2014 v hoteli Sheraton. Na podujatie je pozvaná svetová gurmánska špička ako aj najlepší šéfkuchári zo Slovenska. Registrácia na kongres bude prebiehať od 25. apríla 2014.


Foto: Gurman Club


Aby sa tento jedinečný kulinársky zážitok priblížil celému Slovensku, sa – tak ako po minulé roky – i tento rok Gurmán fest bude konať aj v Košiciach. Festival dobrého jedla a nápojov sa vo východoslovenskej metropole bude prebiehať v dňoch 20. – 22. 6. 2014 v Mestskom parku.

Nevarte, užite si svoj gurmánsky víkend na Gurmán feste!
Prestreli sme pre vás!




Diskusia k článku

slavka11
super ze z medickej sa ide na vacsiu plochu. V centre mesta je problem parkovat aj za bezneho dna a nie este ked sa kona nejake podujatie. Ale zasa na strane druhej medicka zahrada ma vela zelene a teda aj tien kdezto na dostizke je to velke otovrene priestranstvo. Vsetko ma svoje plusy aj minusy tak sa uvidi ako sa to nakoniec podari.






 



TOPlist