
Základom pre chlebíky Baker Street je vlastný kvások, o ktorý sa skúsení pekári pravidelne a zodpovedne starajú, aby sa im odmenil chutnými bochníkmi s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Chlebíky neobsahujú žiadne konzervačné, ani iné prídavné látky, len kvások, múku, vodu, soľ a kus pekárskeho umenia.

Pekárski majstri cesto ručne spracúvajú, vážia aj tvarujú a nakoniec ho ozdobia rezom podľa vlastného návrhu – každý druh chleba má svoj vzor, ktorým sa odlišuje od ostatných. V ošatke potom cesto zreje dlhých trinásť hodín, aby chlieb získal žiadanú mäkkú striedku s veľkými okami a jedinečnú chuť. Správne nakysnutý bochník z kvásku je nielen veľmi chutný, ale aj ľahšie stráviteľný.

Nová značka Baker Street prináša tri druhy kváskového chleba, na ktorých si môže pochutnať celá rodina. Kváskový pšeničný chlieb (850 g) je pripravený z kvalitnej pšeničnej múky (50 %), pšeničného kvásku, soli a vody. Podobné zloženie majú aj ďalšie dva druhy. Kváskový semienkový chlieb (750 g) obsahuje okrem pšeničnej múky a kvásku aj 7 % semienok, ktoré mu dodávajú originálnu chuť. V okrúhlom bochníku Kváskového špaldového chleba (650 g) okrem pšeničnej múky a pšeničného kvásku nechýba špaldová múka (27 %). Vyberte si ten váš najobľúbenejší.

Orientačná cena: 2,99 €
Dostanete kúpiť v sieti predajní Tesco, Terno a Billa na západnom Slovensku a cez e-shop www.lunys.sk priamo k vám domov po celom Slovensku.
Viac info sa dozviete na webe www.baker-street.sk.
Pšeničný s mozzarellou a cherry paradajkami

Foto: Penam
Suroviny:
Baker Street Kváskový pšeničný chlieb
mozzarella
cherry paradajky
bazalkové listy
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1. Mozzarellu nakrájame na plátky. Cherry paradajky prerežeme na polovice, dáme do misky, pridáme bazalkové listy, ochutíme olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením.
2. Krajce kváskového pšeničného chleba opečieme v hriankovači do chrumkava. Na opečené krajce chleba poukladáme plátky mozzarelly a na vrch dáme paradajkový šalát.
Tip: Použite cherry paradajky rôznych farieb, šalát bude krásne farebný.
Semienkový s grilovanou hruškou a prosciuttom

Foto: Penam
Suroviny:
Baker Street Kváskový semienkový chlieb
hruška
maslo
prosciutto píniové oriešky
hrozno
Postup:
1. Na panvici, na masle opečieme na plátky nakrájanú hrušku do zlatista. V druhej panvici nasucho opečieme píniové oriešky.
2. Kváskový semienkový chlieb opečieme v hriankovači do chrumkava. Pripravené hrušky poukladáme na chrumkavý krajec chleba, dozdobíme šunkou, orieškami a hroznom.
Tip: Pri opekaní položte na hrušku plátok kozieho syra, ktorý sa k opekanej hruške výborne hodí a doplní chuť chlebíka.
Špaldový s arašidovým maslom a ovocím

Foto: Penam
Suroviny:
Baker Street Kváskový špaldový chlieb
chrumkavé arašidové maslo
banán
čučoriedky
javorový sirup
Postup:
1. Krajec kváskového špaldového chleba natrieme arašidovým maslom, poukladáme naň banán nakrájaný na kolieska, celé čučoriedky a prelejeme javorovým sirupom.
Tip: Vyskúšajte namiesto čučoriedok nakrájané jahody alebo iné sezónne ovocie.