Chutné inšpirácie z kváskového chleba

PR servis, 23. júna 2020     5 minút čítania

INZERCIA - Kvások, múka, voda, soľ a k tomu um a cit pekára – to sú ingrediencie horúcej novinky slovenských majstrov pekárov. Na trh prichádzajú prémiové, ručne pripravované chleby pod novou značkou Baker Street – Chleby z dobrej adresy.

Foto: Penam

Základom pre chlebíky Baker Street je vlastný kvások, o ktorý sa skúsení pekári pravidelne a zodpovedne starajú, aby sa im odmenil chutnými bochníkmi s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Chlebíky neobsahujú žiadne konzervačné, ani iné prídavné látky, len kvások, múku, vodu, soľ a kus pekárskeho umenia.

Foto: Penam

Pekárski majstri cesto ručne spracúvajú, vážia aj tvarujú a nakoniec ho ozdobia rezom podľa vlastného návrhu – každý druh chleba má svoj vzor, ktorým sa odlišuje od ostatných. V ošatke potom cesto zreje dlhých trinásť hodín, aby chlieb získal žiadanú mäkkú striedku s veľkými okami a jedinečnú chuť. Správne nakysnutý bochník z kvásku je nielen veľmi chutný, ale aj ľahšie stráviteľný.

Foto: Penam

Nová značka Baker Street prináša tri druhy kváskového chleba, na ktorých si môže pochutnať celá rodina. Kváskový pšeničný chlieb (850 g) je pripravený z kvalitnej pšeničnej múky (50 %), pšeničného kvásku,  soli a vody. Podobné zloženie majú aj ďalšie dva druhy. Kváskový semienkový chlieb (750 g) obsahuje okrem pšeničnej múky a kvásku aj 7 % semienok, ktoré mu dodávajú originálnu chuť. V okrúhlom bochníku Kváskového špaldového chleba (650 g) okrem pšeničnej múky a pšeničného kvásku nechýba špaldová múka (27 %). Vyberte si ten váš najobľúbenejší.

Foto: Penam

Orientačná cena: 2,99 €
Dostanete kúpiť v sieti predajní Tesco, Terno a Billa na západnom Slovensku a cez e-shop www.lunys.sk priamo k vám domov po celom Slovensku.
Viac info sa dozviete na webe www.baker-street.sk.



Pšeničný s mozzarellou a cherry paradajkami



Foto: Penam

Suroviny:
Baker Street Kváskový pšeničný chlieb
mozzarella
cherry paradajky
bazalkové listy
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

Postup:
1. Mozzarellu nakrájame na plátky. Cherry paradajky prerežeme na polovice, dáme do misky, pridáme bazalkové listy, ochutíme olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením.
2. Krajce kváskového pšeničného chleba opečieme v hriankovači do chrumkava. Na opečené krajce chleba poukladáme plátky mozzarelly a na vrch dáme paradajkový šalát.

Tip: Použite cherry paradajky rôznych farieb, šalát bude krásne farebný.

Semienkový s grilovanou hruškou a prosciuttom



Foto: Penam

Suroviny:
Baker Street Kváskový semienkový chlieb
hruška
maslo
prosciutto píniové oriešky
hrozno

Postup:
1. Na panvici, na masle opečieme na plátky nakrájanú hrušku do zlatista. V druhej panvici nasucho opečieme píniové oriešky.
2. Kváskový semienkový chlieb opečieme v hriankovači do chrumkava. Pripravené hrušky poukladáme na chrumkavý krajec chleba, dozdobíme šunkou, orieškami a hroznom.

Tip: Pri opekaní položte na hrušku plátok kozieho syra, ktorý sa k opekanej hruške výborne hodí a doplní chuť chlebíka.

Špaldový s arašidovým maslom a ovocím



Foto: Penam

Suroviny:
Baker Street Kváskový špaldový chlieb
chrumkavé arašidové maslo
banán
čučoriedky
javorový sirup

Postup:
1. Krajec kváskového špaldového chleba natrieme arašidovým maslom, poukladáme naň banán nakrájaný na kolieska, celé čučoriedky a prelejeme javorovým sirupom.

Tip: Vyskúšajte namiesto čučoriedok nakrájané jahody alebo iné sezónne ovocie.










 



TOPlist