Fedor Malík:
Čerešňové crespelle

Fedor Malík, 16. júna 2015     2 minúty čítania

Sedím v záhrade a je mi smutno. Plody našich čerešní sú stále zelené!


Foto: Pravda - Ivan Majerský


A to ma záhradník Kubík pred rokmi presviedčal, že sú to májovky! Akéže májovky, keď dozrievajú až koncom júna...

Na ten „svoj“ čerešňový koláč si budem musieť ešte zopár dní počkať. Čakanie na dobrotu je však trápenie. Kúpim si čerešne na trhu. A zatnem zuby. Za kilečko tých lepších a sladších plodov zaplatím pekných pár eur. Bude to však stáť za to! Ukuchtím čosi exkluzívne. Mojim vnukom pripravím čerešňové crespelle.

Ak vám prezradím, že sú to obyčajné palacinky, pripravíte si ich aj vy. Potrebujete tri vajcia, štvrť litra mlieka, po sto gramov hladkej múky i cukru, osem lyžíc masla, deci čerešňového sirupu, nastrúhanú kôru z limetky, deci bieleho vína a štipku soli. Vymiešame hladké cesto a na rozpálenom masle pečieme tenučké palacinky. Do rozpálenej panvice dáme potom biele víno, sirup, trochu cukru a tristo gramov odkôstkovaných a posekaných čerešní. Minútku to všetko povaríme a rajsky sladkou zmesou potom plníme crespelle. Posypeme ich vanilkovým cukrom, limetkovou kôrou a ... a je hotovo!



Diskusia k článku

venusa
Ani u nás sa jej akosi nedarí asi preto, že sa až príliš vytešujeme na prvé gule zo zemiakového cesta. Asi jej treba vysadiťť druha, či družku :-)
Toto určite urobím tie palacinkové kráľovné.
elena
Pán Malík, príďte do Serede, naša čerešňa je už zrelá a má toho veľa....len nemá kto vyliezť na strechu a oberať.....syn je v Ázii....






 



TOPlist