Foto: Pravda
Fedor Malík
Jarmila švindľuje a priznáva sa k tomu. Improvizuje z náhradných surovín a pripravuje falošné polievky, hlavné jedlá i dezerty. Vďaka svojim skúsenostiam i fantázií ponúka desiatky receptúr, ktoré sú lacné (za málo peňazí málo muziky), nápadité a chutné. Pozri recepty na Chutné jedlá z kuraciny Posúďte sami, predkladám vám jej recept na „kačicu" s kvasenou kapustou. Nekupujte kačicu, kúpte si kura! Osoľte ho, naplňte ho premytou kvasenou kapustou, zašite ho, poprášte hladkou múkou, rascou a vložte na pekáč.
Pečte ho na bravčovej masti, podlievajte horúcou vodou a polievajte výpekom. Po dobrej hodine kura naporciujte, obložte ho prepečenou kapustou a podávajte so zemiakovými knedľami.
Apropo, tie si nemusíte pripravovať zo zemiakov. Jarmila robí „bramborové" knedle z cukety. Je to jednoduché. Potrebujete jednu cuketu, päť rožkov, dve vajcia, 300 ml mlieka, hrubú múku a soľ.
Vytvarované knedle varte asi dvadsať minút... A potom všetko pekne naporciujte na tanier. Určite vám bude chutiť. Napriek tomu, že ste oklamaní dupľovane...
Diskusia k článku