Foto: Shutterstock
Letná verzia štrúdle plnenej drobným ovocím je vítanou dobrotou. Pohroma však môže prísť, keď upečenú štrúdľu začnete krájať a ovocie z nej vypadáva. Na chuti jej to síce neuberie, ale rozpadnuté rezy nevyzerajú dobre.
Aby ste sa tomuto problému vyhli, myslite naň ešte pred samotnou prípravou štrúdle. Riešením, ktoré zabráni tomu, aby ovocie vypadávalo, je pridať k nemu nejaké to spojivo, teda vhodnú plnku.
Foto: Shutterstock
K ovociu sa výborne hodí tvaroh, mal by byť krémový, či už tučný alebo nízkotučný, podľa toho, čo uprednostňujete. Aby tvaroh nebol po upečení „vodový“, čo by tiež kazilo výsledný dojem po krájaní štrúdle, je vhodné zmiešať ho s pudingom.
Najuniverzálnejší je vanilkový puding (ale ak máte radšej čokoládový, nech sa páči), ktorý uvaríte podľa návodu a necháte vychladnúť. Medzitým tvaroh zmiešajte so žĺtkom, s nastrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom podľa chuti. Potom pridajte vychladnutý puding a dobre premiešajte.
Do tvarohového pudingu primiešajte čučoriedky, ríbezle, černice či maliny a zmes navrstvite na plát lístkového alebo štrúdľového cesta, cesto preložte cez plnku a štrúdľu upečte.
Foto: Pravda: Robert Hüttner
No a potom po upečení skúste pred krájaním vydržať, kým voňavá štrúdľa nevychladne, aby plnka v nej stuhla a zadržala v sebe drobné ovocie. Úhľadné rezy vám budú odmenou za to čakanie :)
Diskusia k článku