Aktuálna miss Slovensko:
Ako sa stravuje, aby si udržala štíhlu líniu?

Nora Krchňáková, TV Varecha, 11. novembra 2020     5 minút čítania

Krásna, múdra a ambiciózna. Taká je aktuálna miss Slovensko Leona Novoberdaliu. Čo nám o sebe prezradila?



Leona študuje v Londýne, pracuje vo finančníctve, ovláda angličtinu i francúzštinu. Miluje krémové polievky a jednu takú nám aj uvarila v TV Varecha.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Kedy a ako ste sa naučili variť?

K vareniu a pečeniu som mala blízko vďaka mojej babke, ale variť ma naozaj naučil až život. A fakt, že som bola odkázaná sama na seba, keď som sa rozhodla študovať v Londýne.

Pre koho varíte najradšej?

Najradšej asi pre moju mladšiu sestru. Má päť obľúbených jedál a nedá sa pri tom nič pokaziť (smiech). Keď varím ja, tak najväčší úspech majú obľúbené zemiakové placky.

Máte svoje obľúbené jedlá, recepty alebo suroviny?

Mám rada krémové polievky, ktoré by som mohla pokojne konzumovať aj každý deň. Obľúbenou surovinou sú pre mňa sladké zemiaky, ktoré viem pripraviť na niekoľko spôsobov, vrátane polievky.

Ako sa stravujete, aby ste si udržali štíhlu postavu?

Počas štúdia v Londýne som sa zvykla stravovať sa na princípe intermittent fasting, čo znamená, že jedávam iba v priebehu ôsmich hodín denne. Stravujem sa zdravo, len výnimočne „zhreším“, venujem sa jóge, doprajem si pravidelný spánok a vyhýbam sa cukru.

Odkiaľ pochádza vaše exotické priezvisko?

Som rodená Bratislavčanka. Moje priezvisko má však balkánsky pôvod. Ten sa prejavuje v temperamente, ľudia v mojom okolí tvrdia, že som živel.

Aký je to pocit byť najkrajšou ženou Slovenska?

Samozrejme, že výzor je dôležitý, ale dnes sa už zohľadňujú v súvislosti s krásou aj iné aspekty, a tak aj vnímam svoju výhru – s pokorou. Ale zároveň by som sa veľmi rada dobre predstavila na budúci rok v súťaži Miss World.

Ako sa udržiavate v dobrej kondícii, ako často cvičíte?

Keďže sa chcem začať pripravovať na jeden z najznámejších triatlonov na svete – Ironman, tak momentálne prevažne behávam, plávam, bicyklujem, ale nezanedbávam ani bežné posilňovanie brušného svalstva. Už niekoľko rokov cvičím jogu, ktorú nevnímam iba ako cvičenie, ale aj ako relax.

Aké sú vaše ďalšie modelingové, profesijné a misskovské plány?

Všetko závisí od situácie, ale ak to bude možné, rada by som sa popri magisterskom štúdiu na University College London a mojej práci aktívne venovala modelingu. V súčasnosti vnímam prirodzenosť a možno aj určitú odlišnosť ako dôležité faktory v modelingovom svete, tak som sama zvedavá na moju cestu. Momentálne hľadám optimálne riešenie, ako to všetko prepojiť.

Pozrite si videorecepty, ktoré Leona Novoberdaliu nakrútila v štúdiu TV Varecha:


Cícerová polievka podľa Leony Novoberdaliu


Ražniči s tzatziki omáčkou podľa Miss Slovensko


Textové verzie videoreceptov nájdete TU:











Diskusia k článku







 



TOPlist