Aj deti ich milujú:
5x cestoviny, ľahké jedlo do letných horúčav

Redakcia Varecha.sk, 26. júla 2020     2 minúty čítania

Sú rýchlo hotové, ľahko stráviteľné a chutné takmer na každý spôsob. Milujú ich aj deti, ktoré vám pri príprave ideálneho prázdninového jedla určite aj radi pomôžu.

Foto: shutterstock.com

Či ich varíme pre deti alebo dospelých, základom sú kvalitné cestoviny. Šetriť sa neoplatí, lepkavé alebo rozpadávajúce sa kúsky výslednému jedlu na chuti nepridajú, skôr naopak. Odporúčame celozrnné, prípadne aspoň semolinové, teda z tvrdej pšenice. Nič nepokazíte, ani keď kúpite trojfarebné, tiež však rozlišujte medzi jednotlivými značkami. Cestoviny zakaždým uvarte základným spôsobom – v dostatočnom množstve osolenej vody, bez pridaného oleja. Pozor, nenechajte ich rozvariť!

Cestoviny so špenátom
Skvelým trikom, ako dostať do detí špenát je pripraviť ho s cestovinami, ani si neuvedomia, že ide o toľko ofrflané jedlo. Pokrájaný cesnak krátko orestujte na oleji, zalejte šľahačkovou smotanou, pridajte rozdrobený alebo postrúhaný syr a nadrobno nakrájaný (alebo ešte lepšie rozmixovaný) špenát. Nechajte zovrieť a potom pridajte uvarené scedené cestoviny, premiešajte a podľa konzistencie omáčky môžete pridať troška vody z cestovín.

Ďalšie tipy na nenáročný letný obed alebo večeru z cestovín nájdete V TOMTO ČLÁNKU NA PORTÁLI AHOJMAMA.SK.



Diskusia k článku







 



TOPlist