Celozrnno-orechové palacinky
Moja mamka robievala palacinky väčšinou celé doobedie. Piekla ich na jednej panvici a dávala ich postupne...
Bravčové na zelenine so zemiakovými dukátmi
Bravčové rezančeky s paprikou, sterilizovanou uhorkou a ako príloha vysmážané zemiakové dukáty.
Pirohy plnené mäsom
Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na...
Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Kuracie prsia s hubami v krémovej omáčke s bylinkami
Chutný recept na kuarcie prsia trošku inak. Čerstvé bylinky pridajú vynikajúcu chuť.
Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...
Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...
Karniyarik
Karniyarik je mimoriadne obľúbený v celom Turecku, recept pochádza z juhovýchodnej a východnej časti Turecka, ...
Vegetariánsky kibbeh z tekvice
Tento libanonský recept som objavila na stránkách Delikatesy. Kibbeh je jedlo z bulguru a mletého mäsa....
Opečené plnené palacinky naslano
Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia...
Orechové lievance
Zaujímavý recept na lievance vhodné ako výdatné raňajky, ktoré nám dodajú množstvo energie.
Hrianky s pečeňovým krémom
Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme umytú pokrájanú pečeň a rýchlo opražíme. Podlejeme troškou vody a...
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...
Špagety s lososom
Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke
Prsia narežeme, strúhanku zmiešame s tymianom, rozmarínom, so soľou a s korením, obalíme...
Dusená morčacia pečeň na Chardonnay s jablkami
Morčacia pečeň je veľkou pochúťkou, pripravila som ich na víne a jablkách Príprava je rýchla...
Mladá jahňacina
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a...
Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....
Domáci hovädzí hamburger
Tento recept pochádza z internetu, je upravený podľa vlastných predstáv, úplne jednoduchý a chutný.
Párty tanier
Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto...
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...
Podlesník s hubami
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť...
Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré
Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.
Jahňacia kotletka na zelenine
Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách...