Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Foto: Marek Velček
4
porcie

Suroviny

400 g
0,5 dl
 podľa chuti
100 g
20 g
20 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán (môžeme použiť aj zmes čerstvých byliniek – tymian, oregano..., ktorými obalíme jelení chrbát). Po opečení zachladíme a vložíme do mrazničky, aby sme ho mohli nakrájať na tenké plátky.

  2. 2

    Plátky jelenieho chrbta uložíme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, nakrájame čerstvé šampiňóny a uložíme ich medzi jelenie plátky.

  3. 3

    Dozdobíme šalátom, ktorý dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a balzamikom, pridáme hobliny z parmezánu, kapary a podávame.

  4. 4

    Náš tip: Jelenie carpaccio v letných dňoch dobre padne ako studené predjedlo. Mäso však musí byť čerstvé, kvalitné a zdravotne vyhovujúce, keďže ide o divinu.

Diskusia k receptu

alexdidi
Vyzerá to výborne, ale aby som zjedla carpaccio z jeleňa, musela by som kuchára poznať a plne mu dôverovať...
sjuz
carpaccio robievam občas manželovi, ale hovädzie - alexdidi - čo kuchára, ale toho poľovníka...:)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia