Hrianky s pečeňovým krémom

Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010
Hrianky s pečeňovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

20 g
20 g
100 g
1 ks
50 g
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme umytú pokrájanú pečeň a rýchlo opražíme. Podlejeme troškou vody a vychladnutú pečeň aj so šťavou vložíme do mixéra. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, uvarené posekané vajce, horčicu, škvarky a všetko spolu zmixujeme alebo dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku.

  2. 2

    Zo sendviča nakrájame tenké plátky, ktoré po oboch stranách opečieme. Ešte teplé natierame pečeňovým krémom a ozdobíme kyslou uhorkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Kuracie pečienky sú lacnou surovinou na prípravu viacerých jedál. S použitím husacej alebo kačacej masti ich môžete pripraviť ako husacie či kačacie pečienky. Stačí ich opražiť na cibuľke.

Diskusia k receptu

helca103
musím napísať svoju skúsenosť... hľadala som nejakú dobrú nátierku a natrafila som na túto tie škvarky s pečienkou urobili svoje. VÝBORNÁ !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia