Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 29. novembra 2016
Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
4 plátky
1 bal hotové
1 ks na potretie
Na kapustové pyré:
400 g
100 g
1 ks
Na zemiakové knedličky:
300 g uvarené
200 g




Postup

  1. 1

    Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.

  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 4 časti. Na každú časť položíme plátok oravskej slaniny a opečenú jaternicu. Jaternicu zabalíme, povrch lístkového cesta potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C dozlatista.

  3. 3

    Kapustové pyré: Kapustu podusíme na cibuľovom základe aj s koreninami, ktoré potom odstránime. Všetko rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme. Ak sa nám zdá pyré husté, zriedime ho vývarom.

  4. 4

    Zemiakové knedličky: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme polohrubú múku, soľ, vytvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode 5 minút. Podávame k jaternici v lístkovom ceste s kapustovým pyré.

Diskusia k receptu

dogagador
Ako vidno, s davkou fantazie je mozne aj z jaternice urobit luxusne jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia