Opečené plnené palacinky naslano

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 8. septembra 2015

Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia s palacinkami ma zaujala na stránke mladej Rusky Ally.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
2 ks
1 hrsť
1 - 2 strúčiky väčši
20 g
1 PL
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Klasickým spôsobom upečieme asi päť palaciniek. Cesto som robila z jedného vajca, štipky soli, priliala som mlieko cca 2dcl. Postupne som pridávala hladkú múku, aby som dostala správnu hustotu. Po odstátí a následnom zhustnutí som ho doriedila perlivou vodou. Upiekla som ich do bleda z oboch strán na olejom potretej horúcej panvici.

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som nad parou tepelne upravila dva filety z červeného ostrieža. V Allinom recepte bol losos. Ryba bola hotová za pár minút. Po vychladnutí som ju pokrájala na menšie kúsky.

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 2
  3. 3

    Polovičku malého baklažánu som pokrájala na menšie útvary, osolila a nechala vypotiť prípadnú horkosť. V kastróliku som na zmesi masla a 1 ČL oleja opiekla nadrobno pokrájaný veľký strúčik cesnaku, prisypala som k nemu vypotený baklažán, posypala čerstvo mletým korením štyroch farieb, podliala malým množstvom vody a pod pokrievkou dusila.

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 3
  4. 4

    Keď bol skoro hotový, pridala som umyté špenátové listy a nechala ich spariť.

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíli som ich zaliala šľahačkovou smotanou tak, aby bolo všetko ponorené. Dochutila som ešte soľou. Nechala som túto zmes prevrieť a trocha zhustnúť, naposledy pridaná ryba sa napila prebytočnej smotany a plnka bola hotová.

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 5
  6. 6

    Vlažnú plnku som rozdelila pomyselne podľa počtu palaciniek, do stredu každej sa ušla takáto kôpka

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 6
  7. 7

    Balenie šlo v poradí: zahnúť spodný a horný okraj, mierne pritlačiť

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 7
  8. 8

    Ďalej ľavý okraj prehnúť do polovice

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 8
  9. 9

    a ešte raz zľava prevrátiť až na pravý okraj, aby sa spoje dostali na spodok balíčka

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 9
  10. 10

    Všetky palacinkové balíčky sa mi zmestili naraz na veľkú rozhorúčenú panvicu vytretú zvyškom oleja. Opekala som ich z oboch strán do chrumkava, opatrne obracajúc.

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 10
  11. 11

    Plnka je variabilná, mäso s mäsom, mäso so zeleninou, mäso s hubami, huby s hubami, ...vajcami,... syrom, dobre sa môžu využiť nejaké zvyšky z mäsového jedla či polievky. Mne sa tam zapáčila práve ryba, a určite si ich naplním aj lososom, ktorého som na potvoru práve teraz nedostala. S rôznymi bylinkami budete mať vždy inú chuť plnky. Nech sa aj vám páči!

    Opečené plnené palacinky naslano - obrázok 11

Diskusia k receptu

marianne
mozu byt vynikajuce, vzdy robievam doma dva druhy, na slano pre seba a sladko pre zvysok osadenstva:-) tato inspiracia je vyborna, ta rybka sa mi tam paci zo zeleninou
mariamka
velmi vkusne jedlo,, aj ked, na moj vkus, dost pracne :) a napokon to ani nemusi byt syte, ked je tam rybka,, zalezi na variante, ako pises,, pekna praca
jarunka
Velmi dobre pripomenutie zabudnuteho receptu, ja robievam v listkovom ceste, miesto baklazanu davam mrkvu. Robila som aj tak, ze som to navrstvila: spenat, postruhana mrkva a ryba. Bez slahacky. Vyskusa aj podla teba. Pack sa mi to.
kukulienka71
@klaudijana , teší ma, že ťa recept zaujal, ďakujem ti
@mariamka , :-) ty si číslo, taký malý schizofrenický komentárik od teba. Ale potešil, ďakujem ti pekne. Keď sa robiapalacinky vo veľkom, treba si pár odložiť bokom a naplniť neskôr podľa gusta, nebude to až tak pracné z hotových;-)
@jarunka , tiež dávaš dobré tipy teraz, ďakujem za pochvalu
babkamt
doteraz som robievala palacinky len na sladko. Toto by mojim chlapom chutilo.
mariamka
@kukulienka .)) si ma rozosmiala,, mne sa honi v hlave x-komentarov, a vzide z toho takyto miisung vycuc :) inak dobry napad a tym delenim, ako aj @marianne dava




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia