Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
2 ks
100 g
200 g
2 ks
Krémové zemiaky:
10 g
2 ks
2 strúčiky
3 ks
200 ml
Šípkový demi glace:
1 pl
0,5 kg
2 ks
2 ks
10 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Prsia narežeme, strúhanku zmiešame s tymianom, rozmarínom, so soľou a s korením, obalíme v nej prsia, vložíme ich do rozšľahaného vajíčka, potom do múky a opäť do strúhanky.

  2. 2

    Prsia opečieme na rozpálenej masti z oboch strán a dáme piecť do rúry na asi 10 minút, rozkrájame a podávame.

  3. 3

    Krémové zemiaky: cibuľku nakrájanú na kocky urestujeme na masle, pridáme cesnak, nastrúhané zemiaky, kurkumu a smotanu. Povaríme, kým nevzniknú krémové zemiačiky.

  4. 4

    Šípkový demi glace: Všetko okrem medu a vína upečieme na plechu dohneda, dáme variť, pridáme víno, med, soľ, korenie a uvaríme na minime, potom scedíme.

  5. 5

    Do hrnca dáme šípkový džem, podlejeme asi 200 ml demi glace a varíme, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Zvyšok demi glace môžeme použiť na prípravu hnedých omáčok.

Diskusia k receptu

jamarlen
prsia s kožou, či bez….
3 zemiaky, 200 ml smotany, maslo….tie zemiaky mali každý pol kila?
tieto nepresné šéfkuchárske rcp., mi už idú na nervy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia