Vzpomínka na cestování Mexikem

mijaita - fotkamijaita, 12. novembra 2014
Mexiko je krásné, na každém kroku nejen přírodou a mayskými poklady, ale i lidmi. Tentokrát z Yucatanu do Chiapasu přes Belize. Pár obrázků z cesty je toho důkazem.

 www.mexikem.wz.cz
" target="_blank"> mexikem.wz.cz


@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
super zazitok, ze? :-)
z trhov oci prechadzaju :-)
a priroda tiez pekna
mna tie netopiere zaujali - to bolo nejak blizko obydlenej zony?
lebo v mexiku su aj krvcicave netopiere a pomerne casta je u nich besnota, teda slusny adrenalin celkom :-)
zolik
@Mijaita , nadherne zabery. Pozrela som si ich vsetky. Skoda ze si aspon k niektorym nepridala aj komentar (nam nezname druhy ovocia, zeleniny, plodov atd.) . Uplne uzasne su fotky z rybych, zeleninovych a hydinovych trhov. Tam by sa dalo "vyradit". Chutny je aj zaber maleho dietata odlozeneho v prepravke na zeleninu. Dokaz, ze kebab sa predava aj v Mexiku. Manufaktura na placky. Fotky soch hlav z Merida. Ale moje uplne "favourite" su: 1. Cerveny melon & Absolut vodka = skvele ranajky a 2. Ovocie & Cigarety = vyvazena strava.
Naozaj skvele zdokumentovana cesta. Dakujem a prajem pekny den.
ampara
Nádhera, môj manžel veľmi túži ísť do Mexika,ale ja nezvládnem ten let. Moje maximum je Tenerife -asi 5 hodín letu, ale posledných 15 minút pred pristátím som si už chcela otvoriť okno a vyskočiť za letu von
Chcem sa spýtať,v tých plastových fľaškách ,tie veľké kôstky,to je avokádo?
mijaita
Z tech trhu jsem vzdycky uplne hotova! Nazvy plodu ve spanelstine, ale nepamatuju si je. Dite v prepravce me dostalo uplne stejne, ale netroufla jsem si "krast", tak jsem indianku prosila, jestli muzu vyfotit a dala jsem si zalezet! Popsane bych mit mela, ale protoze nemam tak na jakykoliv dotaz rada odpovim!
mijaita
@ampara ano, to jsou pecky avokada. Takhle oni ho zakorenuji.
@zolik nekde tam na obrazkach trhu z Chiapasu nazvy jsou vyfocene. Vetsinou tam byla avokada, obrovske redkvicky, velke hnede plody "mamey" jsou uvnitr oranzove a je to sladka hmota, docela dobra.
@ampara cesta je dlouha, to je pravda a s prestupem. Ja mam letani rada, na dlouhou cestu se zasobim praskama na spani a ono to jde.
mariamka
krasne zabery! odvazne aj laskave, dobrodruzne :) dakujem za pekny zazitok
marcel83
Radosť pozerať. Keď budem veľký, pôjdem sa tam pozrieť. Nádhera. Tie krevety sú úplne že top. Obrovské "kopy" rôzneho korenia tiež. A potom ešte krokodíl... By som sa v tej loďke asi ..... :D
zolik
krokodil...... ale kabelka by z neho bola pekna ;-)
smejkad
som si zvacsila a vidim, ze som bola este v polospanku, ked som to pisala :-))))))))))))
nie su, pravdu mas :-)
andreac
@mijaita , nadherne fotky. Dakujeme za nahliadnutie. Stredna Amerika je moj cestovatelsky sen, tak snad raz ...
mijaita
@andrac nejen stredni, ale i latinska a severni - Amerika je uzasna, krasna! Splnte si sen!
babav
Dakujem @mijaita ,uz vidim:-).Mala som stastie spoznat viacere kuty tejto krajiny.Bohata kultura ,krasne umenie,vyborna kuchyna ,mili ludia ,ale aj strasna chudoba a velke problemy s dragami .
nika60
Krásne fotografie to áno,ale prežiť tam pár týždňov je určite úžastné...
Rado sa na to spomína.



 



TOPlist