Foto: kata50
Viem, že sú už v ponuke. No možno vás zaujmú aj tieto.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
CESTO 1.: | |
250 g |
|
60 g |
|
125 g |
|
1 Čl |
|
1 ks |
|
CESTO 2.: | |
5 ks |
|
250 g |
|
200 g -roztopená |
|
200 g |
|
150 g |
|
zbytok |
|
POLEVA: | |
5 ks |
|
250 g |
|
Na 1.cesto: | |
300 g ostrý |
|
Postup
-
1
Zo surovín pre 1. cesto si uhnetieme v miske cesto,
-
2
ktoré potom zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme do chladu.
-
3
Zatiaľ si pripravíme orechové cesto. Žĺtka + cukor šľaháme do peny, pridáme roztopenú Heru, potom múku, orechy a prášok po pečiva rozmiešaný v troške múky. Nakoniec spojíme s vyšľahanými bielkami. Na plech položíme rozvaľkané 1. hnetené cesto, na to rozotrieme lekvár a potom vylejeme 2. cesto- orechové. Dáme piecť.
-
4
Kým sa cesto pečie , pripravíme si polevu zo žĺtok a cukru. Keď chcete, pridajte 1-2 PL rumu. Vymiešame do hladka.
-
5
Na horúci koláč som naliala asi 1/3 z polevy a dala zasušiť naspäť do rúry asi na 2 minúty.
-
6
Potom som vyliala zbytok polevy a dala pomaly zasušiť.
-
7
No a teraz prišlo krájanie. Verte mi, že som pri tom ani nedýchala... a aj tak mi poleva niekde popraskala :-(( Ale koláč je jemný, nadýchaný a s lekvárom občerstvujúci. Dobrú chuť.
V tvojom recepte sa zltky spotrebuju do cesta a tak na polevu pouzijes dalsich 5 zltkov /dost nakladne na vajicka/. Co s 5 bielkami?
@aankaa ten mramorový efekt je určite veľmi pekný. Spravím na 1/2 koláča a zbytok nechám bez čokolády. A na podnose budú vyzerať pekne.:-))