Tento recept je od mojej známej a veľmi skúsenej cukrárky a vynikajúci. Nesmie chýbať na našom stole na každé Vianoce.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.
- 2
Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 3
Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu