Žemľovka

Autor receptu: 3sandra3

Postup

  1. Rohlíky nakrájame na kolieska, mlieko zohrejeme, horúcim -nie prevareným- mliekom zalejeme rohlíky, a pomiešame, aby sa všetky napili. Necháme trochu vychladnúť.
  2. Medzitým si vymiešame maslo s prášk.cukrom, pridáme žltky. Dobre vymiešame. Pridáme k rohlíkom. Hneď pridáme aj nastrúhané jabĺká, 3 lyžice kryšt.cukru, škoricu, 1 škoricový cukor. Mixérom vyšľaháme bielky. Pridáme do hmoty. Zamiešame. Polovicu hmoty dáme na pekáč, ktorý je vymastený , vysypaný strúhankou, na hmotu dáme tvaroh a hrozienka. Dáme druhú časť hmoty, vrch posypeme škoricovým cukrom a pečieme v el.rúre na 180-200 st.C približne 35-45 minút. Prajem dobrú chuť.