Zdravý mrvinátor

lia66 - fotkalia66, 2. mája 2012
Zdravý mrvinátor
Foto: lia66

Na ovsený koláčik od Marianne69 som dostala chuť hneď, ako som ho tu objavila... bolo prvého mája, sviatok, tak sme sa rozhodli stráviť celý Zobraziť celý popisNa ovsený koláčik od Marianne69 som dostala chuť hneď, ako som ho tu objavila... bolo prvého mája, sviatok, tak sme sa rozhodli stráviť celý deň s deťmi vonku...spravila som len "hustú" polievočku(30 stupňov-to ani moc nechutí)...ale čo včul? A tak som sa rozhodla, že niečo sladké a zdravé pripravím...nastal čas na koláčik-preblesol mi hlavou v pondelok o 19-tej a ja som si nemohla dovoliť odbehnúť od detí, tak som využila co dúm dal...a vznikla mňamka, ku ktorej sa budeme radi vracať!

Suroviny

1  šálka
2  šálky
1  šálka
1  šálka
1 a 1/2 ks
4 PL
1/2 l
2 ks
25 g, cca
25 g, cca




Postup

  1. 1

    Múky, vločky, cukor, prášok do pečiva, kokos spolu premiešame...pridáme mlieko a vajíčka a nastrúhanú čoky...

    Zdravý mrvinátor - obrázok 1
  2. 2

    ...vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie...

    Zdravý mrvinátor - obrázok 2
  3. 3

    ...pečieme na 180st...cca hodinu.

    Zdravý mrvinátor - obrázok 3
  4. 4

    Koláčik som nazvala mrvinátor preto, lebo sa jemne mrví...no nie je suchý, ale svieži a chuťovo tak akurát pre nás-nie moc sladký, napriek tomu mňamózny-chuť ovsených vločiek a kokosu jemne dopĺňa tá troška nastrúhanej čokolády!!! ...keďže sme ho zbľajzli na posedenie(taký bol výborný!!!), tak sa mi podarilo odfotiť len kúsok, ktorý som dala, ako hlavnú foto...preto pridávam ešte aj foto, ktoré som tak na rýchlo spravila-ako sa týmto zdravým koláčikom tlačí náš najmladší:)))

    Zdravý mrvinátor - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
moje milučkééé, ako sa snaží z toho koláčika odkusnúť čím väčšie sústo...zlatíčko, iste mu veľmi chutí, čo maminečka upiekla.-))) krásna foto...pozdravujem zlatúšika.-)koláč vyzerá krásne, vyskúšame.-) dík...
1x kuko95
pacik
Koláčik vyskúšam, dúfam že aj nám bude tak chutiť ako tvojmu roztomilému synčekovi :-)
silvia68
Krásny chlapček, zlatučký a koláčik tiež fajnový, hlavne rýchly, vyskúšam pre mojich chlapov, oni radi veľa sladkého.
tothka
Veľmi podobný koláčik som robila včera aj ja, iba bez ovsených vločiek a pridala som pol šálky oleja , čokoládu som nahradila veľkým veľkonočným zajacom a poliala citronovo-cukrovou polevou, Je to výborná mňamka, tá tvoja je ale zdravšia. Skús pridať ten olej, nebude sa ti tak mrviť. Tvoj malý hladoš si naozaj dobre pochutil.
lia66
Ďakujem za milé komentíky:)))...tento koláčik sa ozaj dá spraviť na veľa spôsobov-podľa toho, čo máme doma...možno niekedy vyskúšam pridať trochu oleja, inak nám to nevadilo-naozaj sme ho zjedli na "posedenie":)))a chalani teda až slintali a skoro sa zadusili-tak im chutil...viď foto menšieho:)))
linocka
ja by som pridala ešte hrozienka alebo sušené brusnice - musí to byť mňamka - vyskúšam aj s tým olejom :D
lia66
Áno, to ovocie sa dá-myslím, že aj Marianne69 v tom svojom má hrozienka...ale my také veru nemusíme...kto ale môže, tak kľudne...ja asi nabudúce skúsim vymeniť jednu šálku ovs.vločiek za nastrúhané čerstvé jablká...vyskúšam, dám vedieť:)))
martamm
Krásny zdravý koláčik, ja dám 86 % čokoládku, alebo žiadnu, už sa teším na to mlsanie....
mariaklara
Jemine, toto si urobím a ten malý, ako to chutne papá, to muselo byť na 100% dobrota.
marianne69
to som rada,ze som inspirovala,dobre si to namiesala @Lia66 a ten maly, zlaty papac je dokazom toho,ze mrvenator bol chutny:-)....
olgas
koláčik ukladám,vyzerá dobre,hlavne,keď vidím ako chutí tvojmu malému, to je radosť vypekať
lia66
@marianne69 -ďakujem, inšpirácia perfektná, a veru aj ten od Teba vyskúšam, keď dokúpim potrebné ingrediencie:))) @martamm tá 86-ka je super!!!...určite to bude ešte lahodnejšie-viacej chuti tomu tá čoky dodá:)))
bambuch
Určite vyskúšam-malý je zlatý a ako vidieť tak mu veľmi chutí!
murinova
aha, zdravy kolačik, aj ja mam doma brusnice, kokos a ostatne igrediencie , ktoré musim minut tak sa do neho pustim už dnes, diky za super napad
havino
ukladám, niekedy zvyknem urobiť takéto zdravé veci, hlavne, ked sme vykŕmení po nejakej hojnej udalosti , napriek tomu je chuť na sladké, malý je krásny, tie malé ručičky, ako držia koláčik a čo najväčší hryz sa snaží dať, pekný chlapček
angiek
mne sa nedrobi, dala som 90% cokoladu a ribezle, je to chutny kolacik :)
lia66
som rada, že chutil-s tými ríbezľami...mňááám, to musela byť dobrota!!!...ja som ho krájala ešte teplý, možno bola chyba tam...už som ale robila inú verziu-pridám, tá je veru ešte lepšia:)))
mariana33
zbožňujem koláče, ktoré sa zmiešajú v jednej miske, vylejú na plech a upečú...už sa teším kedy vyskúšam tento super recept...a tá posledná fotka je krásna...zlatý chlapček:)
cesminaz
Ach jaaj...musim sa priznat,ze to s tym kolacom nedopadlo dobre :-(( ale ja si zato mozem asi sama.Nemala som chlebovu raznu muku,tak som dala grahamovu normalnu...a ta tam voliako nepasovala :-)) vobec nebol taky,ako tvoj na fotke a ani sa nemrvil :-))) Ale nic to,skusila som.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia