Zdravé raňajky z Avokáda

dixyke - bez fotkydixyke, 8. augusta 2010

Pochádza z Indonézie a je tak jednoduché že to zvládne aj ,,muž" pokial sa mu chce

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo rozpolíme a vyberieme kôstku, z lyžicou vyškriabeme obsah, okamžite pokvakáke citrónom

  2. 2

    cibuľu nakrájame na najdrobnejšie ako vieme a pridáma k avokádu, ochutíme podľa svojej chuti ale hlavne dáme kardamón a solčanku, môžeme pridať aj trochu čili alebo kayenského korenia

  3. 3

    Rozmiešame vidličkou a podávame na celozrnnom chlebe ako nátierku. Avokádo je vinimočné že obsahuje množstvo vitamínov ako A, B1,2,6, C, E, železo, vápnik, fosfor, draslík, lecitín a 30% organických tukov preto nepotrebuje dalšie oleje na prípravu. Musí sa ,,vždy" spracovávať s citrónom alebo limetkou aby neoxydovalo železo v ňom a aby sme uchovali všetky živiny. Sú to rýchle a veľmi zdravé raňajky. Prajem Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zeleninové jedlá, Nátierky, Studené pokrmy

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ešte som neskúšala kardamón, ale avokádo pripravujem dosť často, ale len s citrónom, morská soľ a cesnak, tak sa mi osvedčilo najlepšie, ale skúsim kúpiť kardamón a možno sa mi zapáči
Tiež vyskúšam s kardamónom....môže to byť fajn...a zdravé...a rýchle...
Ja robím z avokáda falošný tatarák. Veľmi nám to chutí. A ked sa mi nechce, tak len posolím glutasoľou a je hotovo.