Zapekaný syr s medom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Syr nakrájame na väčšie kusy (závisí od toho, aký druh syra máme), poriadne polejeme medom a vložíme do rúry do 200 stupňov alebo použijeme ručný horák, aby med skaramelizoval.


  2. Do masla vmiešame nadrobno nasekané bylinky a poriadne premiešame. Trošku osolíme.


  3. Keď je syr upečený, položíme ho na tanier a na každý dáme kúsok bylinkového masla, aby sa roztopilo. Podávame s rukolou, ochutenou troškou olivového oleja a citróna.
  4. Vareškov tip: Výbornou alternatívou tejto lahôdky sú niektoré z kozích syrov. Môžete vyskúšať aj syr typu camembert alebo slo-venský parený ovčí syr.