Zapekaný syr s medom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
Syr nakrájame na väčšie kusy (závisí od toho, aký druh syra máme), poriadne polejeme medom a vložíme do rúry do 200 stupňov alebo použijeme ručný horák, aby med skaramelizoval. 
Do masla vmiešame nadrobno nasekané bylinky a poriadne premiešame. Trošku osolíme.
Keď je syr upečený, položíme ho na tanier a na každý dáme kúsok bylinkového masla, aby sa roztopilo. Podávame s rukolou, ochutenou troškou olivového oleja a citróna. - Vareškov tip: Výbornou alternatívou tejto lahôdky sú niektoré z kozích syrov. Môžete vyskúšať aj syr typu camembert alebo slo-venský parený ovčí syr.
|