Zapekaný karfiol vcelku fotorecept

zuzula2 - fotkazuzula2, 5. februára 2014

Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam a výsledok je viac ako fantastický :-) Zobraziť celý popisTento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam a výsledok je viac ako fantastický :-) toto bude moje obľúbené jedlo :-)

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
3 ks celé
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karfiol vcelku uvaríme. Ja som pridala do vody jednu kocku bujónu. Uvarený vyberieme a necháme trošku vychladnúť.

    Zapekaný karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Varechou spravíme do karfiolu diery ale aj nemusíme. Záleží od vašej chuti :-) A karfiol naplníme. Naschvál som to nepísala do surovín lebo to nieje povinné. Ja som ho naplnila syrom eidam, mozzarelou, sunkou a salámou.

    Zapekaný karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom zmiešame nastrúhaný syr, vajíčka a koreniny podla chuti na také akože cestíčko a obalíme ním karfiol.

    Zapekaný karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rúry zohriatej na 200stupnov a asi po 15 minútach stiahneme na 180. Ja som k tomu dala piecť rovno aj zemiaky ale vy k tomu vôbec nemusíte mať zemiaky. :-)

    Zapekaný karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

denyany
Karfiol mám rada a tento tvoj nápad sa mi páči,lebo príprava je jednoduchá a rýchla a je to aj variabilné, každý si pridá, čo mu chutí alebo má práve v chladničke:-) určite vyskúšam.
jakamaka
Toto som kedysi dávno videla s akejsi relácii, ale ozaj dávno.. vďaka že si sem dala tento recept a pripomenula mi, že som to vtedy chcela vyskúšať a nejako som zabudla.. :):):):):) Vďaka.
kukulienka71
Ako nápad sa mi to páči.Ale urobím pokus:nebudem karfiol variť,lebo za tých 60 min.v rúre sa musí urobiť,naplním slížikmi slaninky a čerstvého syra(aj tak ho už musím minúť,tak sa mi to hodí),obložím surovými zemiakmi a šup do rúry.Ak sa mi podarí,dám fotku,@zuzula2 :-)
radost
@kukulienka71
karfiol mám..ešte odpoved od teba prosím :
-oplatí sa..je to chutné..??
-čím doporučuješ nafutrovať-hlavne myslím na muža-by nebol o pol hodiny hladný..
vdaka..
megdesign
@radost treba toto jedlo ponat ako dezert, nie hlavny chod :D Potom nebude manzel hladny :D

@kukulienka vzdy sa karfiol predvara. ;)
Aj ked sa dava do 3-obalu, aj ked sa zapeka. Dokonca aj ked je cely zaliaty so smotanou, ma problem sa udusit. Si nevedela? :P
kukulienka71
milá @radost ,odporúčam,je to fajné,manželovi tam napichaj klobásku,slaninku,ale zas veľa sa tam toho nezmestí:-)hlavne,nech toho zje veľa,hádam ho to zasýti:-)pekný deň ti prajem!
kukulienka71
@megdesign ,na vysmážanie predváram,ale to je rýchla tep.úprava,jasné,že tam sa neurobí...myslela som si,že 60 min v rúre mu bude stačiť,aj som pre istotu podliala trochou vody,zato sú tie zemáky také "neopekané".Aj to veľa urobilo,že je vcelku,rozobratý sa mohol upiecť.Ja sa rada učímna vlastných chybách,zato som robila ten pokus:-P
megdesign
@katka nikto nepovedal, ze ho musis uvarit ako v polievke a potom supnut do 3-obalu :D Predvarit... este raz: P.R.E.D.V.A.R.I.T

@kukulienka sak jasne :P
kukulienka71
@megdesign ,:-DDDDDDDDDDDDDDteba keby nebolo,ani sa cez deň nenasmejem.Ty si taký expert!!!!!!!@katka78 ,tiež nemám rada "rozplizlý",zato som nepredvárala,tebe by ten môj dnešný chutil,lebo bol chrumkavý.Ja mám rada niečo medzi tým:-)
katka78
Marcel, ty si niekedy úplne zbytočne trdlo. Však píšem, že ho robím s menšími úpravami :-) Nepredváram a obalujem tiež trošku inak.

A s tým predváraním to stále neberiem. Ja viem, že na SK je bežné karfiol pred vyprážaním predvariť, ale pre mňa je to nezmysel. Načo mám v podstate 2x tepelne upravovať niečo tak krehké ako karfiol? Veď ten sa dá jesť aj surový, prečo by som ho predvárala, keď ho dostatočne tepelne upravím vyprážaním? Chápem zmysel kratučkého blanšírovania v niektorých receptoch, ale nie predváranie, keď pôjdem následne vyprážať. Proste pre mňa je to zbytočný krok, ktorý nič nedodáva, skôr naopak.
PS: zeleninu v polievke tiež nevarím do rozpadnutia, ale tak, aby bola chrumkavá a zachovala si svoju farbu. Dosiahnem to pomalým varením tesne pod bodom varu - funguje to.
katka78
@kukulienka71 viem ako to myslíš. Inak ja zjem aj surový karfiol, ale ak má byť tepelne spracovaný, tam už nechcem tú surovosť cítiť, no zároveň chcem zachovať chrumkavosť. Ako kto preferuje.
jujoska
karfiol sa zvykne predvarat kvoli tomu, aby na nom lepsie drzala sol, popripade koreniny alebo aj spominany trojobal. Podla mna je lepsie ho kratko naparit a neluhovat zbytocne prospesne a chutne latky do vody.
eviana
Som prišla nakúknuť a fajne, že som prišla... sa zasa rehocem z Vás @kukulienka71 , @megdesign :) Ani ja karfiol nikdy nepredváram, chutí potom inak, tak nejak menej karfiolovo. A vždy sa dopečie, vysmaží, zapečie v pohode. Treba aj tak opáčiť. Len ho vždy pred obaľovaním nechám cca polhodinu v horúcej dosť slanej vode (toto mi kedysi kolega poradil) - z toho letného záhradného mušky vyplaví, ale aj nasiakne tak akurát soľou, potom už nesolím. A ja som schopná karfiol len tak chrúmať aj surový :)
radost
tiež nechcem mať karfiolové blato..ružičky asi boli v pohode @kukulienka...len tie hlúby asi tvrdé..či sa mýlim..??
nech to idem variť múdra..:-)
kukulienka71
@jujoska ,s tým trojobalom budeš mať asi pravdu,zo surového zlieza...a napariť je dobrý nápad.A ešte skúsim aj Evičkyn typ od jej kolegu...kvôli muškám som zvykla v octovej vode máčať.Ďakujem @eviana ,dobrý bol karfijól:-)@rados ť,tentok môj karfiol ni nemal ružice,len také krátke šéro:-)bolo to celé hlúbové,potvora jedna!:-))Ja ti radím napariť alebo variť pár minút a bude ti akurát
zuzula2
tak ja mam asi divnu ruru lebo moj karfiol vobec nebol ako blato... praveze bol uplne presne akurat... ja som to piekla na 180stupnov a varila som to ja neviem mozno 20minut :-) nebol uvareny uplne.. a ja som to piekla tak dlho koli tym zemiakom aby aj tie boli hotove ;-)
kukulienka71
myslím,že ani karfioly nie sú rovnaké,niektorým stačí málo a rozvaria sa a iné sú hlúbové,jak ten môj...kto sa v tom má vyznať?:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia