Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam a výsledok je viac ako fantastický :-) Zobraziť celý popisTento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam a výsledok je viac ako fantastický :-) toto bude moje obľúbené jedlo :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol vcelku uvaríme. Ja som pridala do vody jednu kocku bujónu. Uvarený vyberieme a necháme trošku vychladnúť.
-
2
Varechou spravíme do karfiolu diery ale aj nemusíme. Záleží od vašej chuti :-) A karfiol naplníme. Naschvál som to nepísala do surovín lebo to nieje povinné. Ja som ho naplnila syrom eidam, mozzarelou, sunkou a salámou.
-
3
Potom zmiešame nastrúhaný syr, vajíčka a koreniny podla chuti na také akože cestíčko a obalíme ním karfiol.
-
4
Dáme do rúry zohriatej na 200stupnov a asi po 15 minútach stiahneme na 180. Ja som k tomu dala piecť rovno aj zemiaky ale vy k tomu vôbec nemusíte mať zemiaky. :-)
varecha.pravda.sk/recepty/brokolicova-hlava-fotorecept/45...
stačiť 45 min.zapekať.
karfiol mám..ešte odpoved od teba prosím :
-oplatí sa..je to chutné..??
-čím doporučuješ nafutrovať-hlavne myslím na muža-by nebol o pol hodiny hladný..
vdaka..
@kukulienka vzdy sa karfiol predvara. ;)
Aj ked sa dava do 3-obalu, aj ked sa zapeka. Dokonca aj ked je cely zaliaty so smotanou, ma problem sa udusit. Si nevedela? :P
Je to fajn jedlo.
@kukulienka sak jasne :P
A s tým predváraním to stále neberiem. Ja viem, že na SK je bežné karfiol pred vyprážaním predvariť, ale pre mňa je to nezmysel. Načo mám v podstate 2x tepelne upravovať niečo tak krehké ako karfiol? Veď ten sa dá jesť aj surový, prečo by som ho predvárala, keď ho dostatočne tepelne upravím vyprážaním? Chápem zmysel kratučkého blanšírovania v niektorých receptoch, ale nie predváranie, keď pôjdem následne vyprážať. Proste pre mňa je to zbytočný krok, ktorý nič nedodáva, skôr naopak.
PS: zeleninu v polievke tiež nevarím do rozpadnutia, ale tak, aby bola chrumkavá a zachovala si svoju farbu. Dosiahnem to pomalým varením tesne pod bodom varu - funguje to.
nech to idem variť múdra..:-)