Foto: alexola
Už nejaký čas sa snažíme doma variť a tvoriť jedlo z čo najjednoduchších surovín. Popri domácom pečive najviac pripravujeme tieto domáce "musli". Ponúkam vám Zobraziť celý popisUž nejaký čas sa snažíme doma variť a tvoriť jedlo z čo najjednoduchších surovín. Popri domácom pečive najviac pripravujeme tieto domáce "musli". Ponúkam vám inšpiráciu na lacnejšiu, chutnejšiu a isto aj zdravšiu variantu drahých, presladených a surovinami prekombinovaných zapekaných musli.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Maslo spolu s cukrom, medom a škoricou roztopíme v širšom hrnci na miernom plameni.
-
2
Hladkú zmes odstavíme z ohňa a vsypeme ovsené vločky.
-
3
Najskôr sa vám môže zdať, že tekutej časti je málo, ale je jej dostatok, stačí len viackrát zmes premiešať.
-
4
Pridáme orechy, mne najviac chutia väčšie kúsky orechov, takže každý podľa seba, prípadne kokos alebo sušené/kandizované ovocie a zamiešame.
-
5
Zmes vysypeme do vyššieho pekáča vystlaného papierom na pečenie.
-
6
Upečieme, resp. vysušíme zmes na plechu pri teplote 160-180°C cca 10 minút, necháme takto aj vychladnúť. Odporúčam pripraviť si vločky počas pečenia inej dobroty (mäso, koláč, chlieb) a využiť tak vyhriatu rúru. Upečené vločky nalámeme na kúsky a uskladníme najlepšie v sklenenej nádobe, prípadne v papierovom a následne mikroténovom sáčku, ak teda máte čo uskladniť, pretože....
-
7
.... keď sa do nich pustíte, veľa vám už nezostane ;)
-
8
Dobrú chuť či už s mliekom, jogurtom alebo len tak....!
-
9
a pre porovnanie starý výstrižok zo zapekaných musli, aj s návodom na prípravu ;)
a orechov,tomu sa nič nevyrovná:-)))
@marianne69 ak budú chutiť aj Tebe, daj vedieť :)