">

Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/

tinca - fotkatinca, 19. februára 2010 21:56
Ďalšie recepty »

Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho obaľovať, nevyteká na panvici /i keď tomu sa dá pomôcť/, nie je nasiaknutý olejom a nahradí nám klasický vyprážaný syr.

4
porcie
20 min
príprava
25 min
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
4 ks
na vymaz.
na vysyp.
4 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Syr nastrúhame, šunku nakrájame na kocočky. Misky /šálky/ si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Potom už len vrstvíme syr, šunku, vklepneme na ňu vajíčko a znovu šunku. Nakoniec zasypeme syrom.

  2. 2

    Misky uložíme do vyššieho plechu a dolejeme vodou do polovice misiek. Šupneme zapiecť na 25 minút pri teplote 200 st.C.

  3. 3

    Rada navyše: podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiačkami, opek. zemiak. hranolkami s tatarkou alebo bez nej, ako je komu na skus. Ja zvyknem namiesto tatarky zmiešať kyslú smotanu s korením na špagety. A keď máme hostí detičky,tak do stredu na tanier dáme zapekaný syr, obložíme ho hranolkami rôznych veľkostí ako slniečko, na syr namaľujeme kečupom očká, ústa a radosť je ako z rozprávky a verte bude chutiť aj zdravo. Vyprážaný syr-klasiku už vôbec nerobím !!

Recept je zaradený do tagov:


Diskusia k receptu

sovka62 - fotkasovka62 20. februára 2010 o 08:53

Dobrý nápad. Takto by sa to asi dokonca dalo stráviť bez zažívacích ťažkostí. Určite vyskúšam.
@zareaguj

používateľ nemá avatarzlatkoo 20. februára 2010 o 10:39

Môže to byť chutné, len neviem, aké to majú byť misky?
@zareaguj

yoginka - fotkayoginka 20. februára 2010 o 11:21

super recept ,určite co najskôr vyzkúšam.
@zareaguj

jarulik - fotkajarulik 20. februára 2010 o 14:42

paci sa mi to skusim. isto mi to bude chutit syr mam rada
@zareaguj

používateľ nemá avatarkaval 20. februára 2010 o 19:20

Skúsim to urobiť,zaujímavý recept,syry zbožňujem v každej podobe..
@zareaguj

používateľ nemá avatarkucharronald 20. februára 2010 o 20:36

Zlatko: misky asi musia byť také, čo môžu ísť do rúry...ale nie som si istý...
@zareaguj

martina34 - fotkamartina34 20. februára 2010 o 22:18

Čo tak použiť muffinkové formičky?
@zareaguj

používateľ nemá avatarkomodor 21. februára 2010 o 06:49

Vyskúšal som a u nás už vyprážanému syru odzvonilo. Ďakujem za výborný nápad.
@zareaguj

používateľ nemá avatarcistinka 21. februára 2010 o 22:00

Ja mám tento recept odskúšaný a môžem ho vrele doporučiť...
@zareaguj

gabili - fotkagabili 22. februára 2010 o 23:51

no syr máme radi tak to určite vyskúšam, len problem budu tie misky
@zareaguj

tinca - fotkatinca 23. februára 2010 o 17:32

Ahojte, misky musia byť ohňovzdorné/trebars na puding, len väčšie, vzhľadom na obsah./, ale sú vo vode tak nehrozí popraskanie. Ja tiež milujem vypr. syr ,len môj cholesterol ho nepovoľuje a tak som vďačná, že tento recept mám, už iný nerobím,nie je mastný ,je výborný, deckám ho možno ozdobiť ako píšem. Už ani neviem od koho recept mám, /nie je to môj výmysel, priznávam sa/,ale je fakt šetrný. Môžu ho aj seniori !!!! P.S. Martinka mafinky sú na to asi malé???neviem.
@zareaguj

tinca - fotkatinca 23. februára 2010 o 17:42

Ahoj gbili už som odpísala, prečítaj si. Pá-pa T.
@zareaguj

pivonka - fotkapivonka 10. augusta 2010 o 13:14

Tak toto určite vyskúšam. Naši syr ľúbia.
@zareaguj

horvatocka - fotkahorvatocka 24. novembra 2010 o 13:02

Ahojte, nemusia byť misky, ja to robím v hrnčekoch, ktoré používame na mlieko. Je naozaj super.
@zareaguj

používateľ nemá avataranjelica 25. januára 2012 o 14:26

uuuzasny recept..,len neviem kolko vody mam dat(do pol.salok,cize nad syr...,alebo to bude do polovice obsahu salky...,ma to zakryvat celu masu)..prosim poradte...dakujem
@zareaguj

katka78 - fotkakatka78 20. októbra 2014 o 14:55

@tinca , ďakujem za tento recept. Vyskúšala som, ale všetko do jednej formy, takže vyzerá ako roláda. Dobrý tip aj ako zúžitkovať zvyšky syru a šunky v chladničke.


@zareaguj
1x tinca

tinca - fotkatinca 21. októbra 2014 o 16:18

@katka78 no to bol recept,ktorý som pridala po prihlásení na Vareche medzi prvými t.j.ešte som nevedela pridávať fotky. Ak to budem robiť,tak doplním foto. Potešila si ma so super nápadom,ktorý vyzerá skvele,díky:)
@zareaguj

babinka - fotkababinka 21. októbra 2014 o 19:08

@katka78 ma inspirovala k dalsiemu vyuzitiu tvojho receptu. Urobim to vo forme na srnci chrbat, bude to raz dva hotove, dakujem vam obom
@zareaguj

katka78 - fotkakatka78 22. októbra 2014 o 00:08

@tinca fotka bude fajn, rada uvidím ako to má vyzerať originál :-)
@babinka , nech vám chutí :-)
@zareaguj

tinca - fotkatinca 22. októbra 2014 o 09:55

@babinka aj tak sa dá, je menej roboty:)
@zareaguj

používateľ nemá avatarmotyka 6. decembra 2014 o 14:37

Veľmi ma recept zaujal - aj nápad @katky78. Dievčatá prosím odpovedzte, pokiaľ ste to niektorá robila. Neprilepilo sa Vám to na formu - srnčí chrbát? Myslím na tú obyčajnú plechovú. Ďakujem.
@zareaguj

tinca - fotkatinca 11. decembra 2014 o 14:37

@motyka , keď si dobre vytrieš a vysypeš misky alebo formu ako @katka isto sa ti neprilepí:) Ja tiež robím aj vo forme, ak je to pre viac papákov:)
@zareaguj


Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo


Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist