Waflové pečivo

13juli - fotka13juli, 16. decembra 2010
Waflové pečivo
Foto: 13juli

chutne čipsy

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 ml, prevarene vlažne
60 g
 podla chuti




Postup

  1. 1

    všetky suroviny vymiešame mixerom a smazime pomocou formicky

Diskusia k receptu

michsamant
Nechapem ako sa to pomocou tych formiciek smazi. Nedalo by sa to popisat trosku? Dakujem
ailuj82
to sa železo namočí do toho cesta a položí na horúci olej. Keď je wafle už usmažené do hneda, vyberie sa aj so železom, položí na papier aby odsal prebytočný olej, zloží sa zo železa a pokračujeme.
michsamant
Aha, a ide to od toho zeleza lahko dole? To je zaujimave, este som o tom nepocula.
aja1616
Myslím, že tú formičku treba najskôr zohriať v horúcom tuku...
meryla333
Jéj,ďakujem za milú spomienku,ja som ich prvykrát robila,keď som mala asi 14 rokov a darili sa.pamätám si aká som bola na seba vtedy pyšná,že viem niečo také urobiť.
julica
Pamatam si to od babky, je to riadne mastné.
alexdidi
možno mi nebudete veriť, ale robila som ich už pred 40-timi rokmi, dokonca pre priateľku na svadbu, vzbudzovali veľký obdiv, lebo tú formu nebolo tu dostať, ja som ju mala od babky z USA, celkom som na ne zabudla, ale ja som ich nemala veľmi rada....
helca103
ale dá sa robit aj sladké tu je recept : 1 vajce vymiešame s 1 č.lyž. cukru a štipkou soli.Pridáme 200ml prevarené mlieko /vychladnuté/ a 60g polohrubrj múky. Postup ako pri slanom pečive ale naozaj je to dosť mastné takže s mierou :-)
1x hamus
tetrisss
Predsa len na toto pecivo je potrebna finta, jednak najprv treba zelezo v oleji rozohriat a hlavne do cesta sa ponara len spodna cast plus okraj, lebo inak sa neda dat dolu.
palokuchki
Ja som este taketo nieco nevidela. Skoda ze nie je fotka hotovych cipsov.
hubarka35
a ja ich mám doma už velmi dlho a doteraz som nevedela na čo tie železá máme,to moja mama niekde dostala,ale nikdy sme s tým nič nerobily,a to cesto nezide s toho dole ked to bude olejové-rozohriate,aku konzistenciu má mat cesto?vdaka za rady...
helca103
@hubarka35 železá musíš dobre zohriat v horúcom oleji aby sa cesto udržalo .Cesto by malo byt podobne ako na palacinky a železo namáčat do cesta len spodnu čast aby sa hore nespojilo lebo ho potom nedáš dole. A robí sa to velmi rýchlo raz dva je to hotové.
palokuchki
@ailuj82 , dakujem. Pozrela som si to. V poslednom case mam malo prilezitosti ist na varechu, vela veci mi unika.
furdica1
Ja mam tie formy,tiež ani neviem od
kial ,robila som par krat, tiež sa mi to velmi nedarilo.určite som velmi ponarala formu do cesta ale je to chutne aj do polievok ako závarka do kremovych to zvyknem robit ,len par kuskov do taniera ,ten tuk sa potom zje z polievkou.ked robim šparglovu polievku je to krasne aj chutné


arasidka
aká náhoda! Pri predvianočnom upratovaní som na ne "narazila". Už - už som ich chcela hodiť do koša, ale som si to rozmyslela. Zarobím cestíčko a vyskúšam to, najmenej l5 rokov som to nerobila, a takisto som našla v komore dobre uložený strieborno-čierny hriankovač, mlynček na rezance, malý el. gril, ktorí nám fajnovo slúžil dávno-pradávno, ešte v časoch, keď som bola na materskej, stačilo pripraviť ražniči, uložiť do rozpáleného grilu a gril na drevenej podložke stál v obyváku pri televízore, aby sme mohli sledovať oboje. Sme si mysleli, že máme hovacky fajnovú vec! No čo, možno si to všetko raz uložím na policu, ako môj starý bronzový mažiar po prapraprastarých rodičoch!
cinkla
Velmi Ti dakujem. Formicky mi lezia v zasuvke a recept sa kdesi stratil. Taka som rada,ze si s tym receptikom prisla. Pekne Vianoce
etulik
Tieto formičky mi dala svokra ešte od svojej babičky, zabudla som na ne...........super že si pripomenula...:-)
marianna76
Ja mám tieto formy po ruke v špajzi, aj ich často vidím, ale vždy si zmyslím, že nám bude ťažko z mastného, tak sa im vyhýbam...
marika21
Aj u nás v stolíku ich opatrujem 25-30rokov. Vôbec som netušila čo s tým robiť. Niečo sa mi zdá, snáď raz sme to skúšali, ale sa to neosvedčilo. Skúsim ešte raz podľa tohoto receptu.
elisticka
ja som ich dostala na svadbu plnu krabicu a veru som ich robila az nedavno tiez som spekulovala ako na to ale ozaj sa nesmie dat nad zeliezko musi to potom samo vypadnut .. su super idem si ulozit recept :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia