Vysmážaný patizón

katka82 - fotkakatka82, 20. augusta 2011
Vysmážaný patizón
Foto: katka82

V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo.:-))

10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv dôkladne umyjeme patizón a ošúpeme ho.Rozrežeme ho na polovicu a ak má už jadierka,vydlabeme ich lyžicou.

  2. 2

    Vyčistený patizón pokrájame na podkovičky a posolíme,môžme dať pokojne viac soli.Nasolený patizón chvíľu necháme postáť a potom ho obalíme v trojobale: múka, vajce, strúhanka a vysmážame v rozpálenom oleji.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.Dobrú chuť!:-))

Diskusia k receptu

akeber
aj ja som vysmážala patizon v sobotu....len sa tak zaprášilo
orchidea
Mám veľmi rada vyprážaný patizón, len v záhrade mi akosi nechcel vyrásť tohto roku....
1x alkalo
ivan14
Patizonu nemaje takhle smažím cuketu, ale místo tatarky používám jogurt nebo zakysanou smetanu s lisovaným česnekem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia