Vyprážané zemiaky

alzbetka2 - fotkaalzbetka2, 19. júna 2010

Tento receptík som dostala od tety a odvtedy ho z času na čas robievam. Mäsko tu vôbec nie je, ale aj tak mi veľmi chutí.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, pokrájame na hrubšie plátky,/tak do 1/2cm/ osolíme a obalíme v trojobale. Vyprážame v horúcom oleji alebo na masti. Sú výborné čerstvé aj studené.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@tinca , "také niečo". ja si to robím, hlavne keď vyprážam karfiol, patizón a pod. k tomu tieto zemiaky a tatárska a "zdravá strava" je na svete. raz za čas ani Pán Boh hádam nič nepovie...
Netreba tie zemiaky trochu povariť? Zmäknú pri vyprážaní? Lebo sorta A je tvrdá, asi sa lepšie hodia C alebo B - čka. Vyskúšam.
@fornetka , hľadala som a nenašla som pod tým názvom ako si zadala, mrzí ma, nedala by som znova. Len ja tie zemiaky robím surové, nie predvarené. Vidím, že si ešte mladučká a zaujíma Ťa varenie, to je vzácne, len sa toho drž.

Pridaj komentár k receptu: