Vynikajúci uhorkový šalát

renate - fotkarenate, 25. augusta 2012
Vynikajúci uhorkový šalát
Foto: renate

Uhorková sezóna pomaličky končí, tak som spotrebovala posledné uhorky, ktoré me na záhradke mali, aby sme si jedinečný pocit zo šalátika mohli vychutnať aj v zime :-)

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg
5 ks
300 g
0,25 l
2,5 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    šalátové uhorky ošúpeme a spolu s cibuľou nasekáme na kolieska

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 1
  2. 2

    spolu to premiešame vo vľkom hrnci, alebo mise

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 2
  3. 3

    pridáme kryštáľový cukor, vegetu a ocot a premiešame

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 3
  4. 4

    necáme cca 40 min. odstáť, vodu nepridávame, uhorky časom pustia šťavu....sem-tam premiešame.

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 4
  5. 5

    pripravenú zmes naplníme do pohárov a sterilizujeme asi 10 min.

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 5
  6. 6

    ja ich potom nechám voľne schladiť viečkom smerom dole....potom ich uskladníme a pekne nám vydržia aj do zimy. Samozrejme šalát je pripravený na konzumáciu kedykoľvek :-D

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 6
  7. 7

    tip na prílohu: dobrú chuť! :-*

    Vynikajúci uhorkový šalát - obrázok 7

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
@Renate , nerobievam, ale skusim. Ja som zo zvysnych uhoriek /osupanych/ nakladala take rezy s cibulou a nalev ako do uhoriek sterilzovanych z Deka.
V Tvojom recepte chyba sol. Asi ju nahradza vegeta.
robievam podobný a je výborný ako polotovar do zemiakového šalátu.
Predtým som vždy musela otvoriť pohár s celými uhorkami, nastrúhať, či nakrájať ich, pripraviť cibuľku, teraz iba otvorím pohárik, robím radšej do menších (vidím, že aj ty ich máš nie v sedmičkách) vysypem do v šupke uvarených a nasekaných zemiakov, buď s tatarkou, alebo bez. Doporučujem tvoj recept ako polotovar na šalátik.
Píšeš sterilizovanie 10 minút, ale pri akej teplote????
marienka 44, presne ako hovoríš, soľ nahrádza vegeta a úplne postačuje udané množstvo. Dnes some zjedli k obedu ďalšie sklíčko :-)
ela 77, sterilizujem vo vriacej vode, takže od bodu varu je tých 10 min. A do zemiakového šalátu určite vyskúšam, môže to byť zaujímavá zmena. Dík.
Ja ho tiež robievam, tá vegeta je tam kôli farbe, lebo keď sa uhorky sterilizujú, tak zosvetleju. Ja som tento rok robila tak isto iba so soľou a pridala som BORKEN, tak som nemusela sterilizovať a sú výborné.
výborný nápad, len neviem či už nájdem toľko uhoriek, škoda že si nedala recept trošku skôr, mali sme uhoriek a uhoriek, len už sú dosť žlté a tak som rozmýšľala čo by som z nich ešte mohla urobiť...recept si ukladám určite sa mi hodí...ďakujem
reagujem trošku oneskorene, ale chcem sa spýtať, môžem to urobiť aj zo šalátových uhoriek? A potom to chutí ako? Ako normálny uhorkový šalát alebo ako na spôsob čalamády? :)
jaynee, myslíš také väčšie šalátové uhorky? Jasne, že áno, veď je to v podstate to isté, len väčšie. Ale nakrájala by som ich len na kolieska. A nechutí to ako čalamáda, je to iná chuť....prepáč, že tak neskoro, ale ja tu nie som stále...:-)

Pridaj komentár k receptu: