Foto: renate
Uhorková sezóna pomaličky končí, tak som spotrebovala posledné uhorky, ktoré me na záhradke mali, aby sme si jedinečný pocit zo šalátika mohli vychutnať aj Zobraziť celý popisUhorková sezóna pomaličky končí, tak som spotrebovala posledné uhorky, ktoré me na záhradke mali, aby sme si jedinečný pocit zo šalátika mohli vychutnať aj v zime :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
šalátové uhorky ošúpeme a spolu s cibuľou nasekáme na kolieska
-
2
spolu to premiešame vo vľkom hrnci, alebo mise
-
3
pridáme kryštáľový cukor, vegetu a ocot a premiešame
-
4
necáme cca 40 min. odstáť, vodu nepridávame, uhorky časom pustia šťavu....sem-tam premiešame.
-
5
pripravenú zmes naplníme do pohárov a sterilizujeme asi 10 min.
-
6
ja ich potom nechám voľne schladiť viečkom smerom dole....potom ich uskladníme a pekne nám vydržia aj do zimy. Samozrejme šalát je pripravený na konzumáciu kedykoľvek :-D
-
7
tip na prílohu: dobrú chuť! :-*
varecha.pravda.sk/recepty/uhorkovy-salat-sterilizovany-fo...
V Tvojom recepte chyba sol. Asi ju nahradza vegeta.
Predtým som vždy musela otvoriť pohár s celými uhorkami, nastrúhať, či nakrájať ich, pripraviť cibuľku, teraz iba otvorím pohárik, robím radšej do menších (vidím, že aj ty ich máš nie v sedmičkách) vysypem do v šupke uvarených a nasekaných zemiakov, buď s tatarkou, alebo bez. Doporučujem tvoj recept ako polotovar na šalátik.
Píšeš sterilizovanie 10 minút, ale pri akej teplote????
ela 77, sterilizujem vo vriacej vode, takže od bodu varu je tých 10 min. A do zemiakového šalátu určite vyskúšam, môže to byť zaujímavá zmena. Dík.