Je to velmi jednoducha a chutna babovka.A aj na druhy den je stale vynikajuca,ak nieco ostane... :)
55 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
|
|
1 |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 bal |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskor si oddelime zltka od bielkov. Z bielok si vyslahame sneh so stipkou soli.Odlozime si bokom. Ruru si predhrejeme na 180%.
- 2
Zltka,vanilkovy,praskovy cukor,citronovu koru a vodu si vyslahame do peny. Potom pridame muku s praskom do peciva a zase vyslahame. Este pridame olej a chvilu slahame.
- 3
Nakoniec do tejto hmoty primiesame lopatkou sneh z bielkov.Uz neslahame. Polovicu si odobereme a primiesame kakao,podla potreby. Vylejeme do formy,tmave a biele. Dame piect na 45 min. na 180%. Dobru chut....
- 2
tiež robím podobnú len dávam viac kakaa ...
varecha.pravda.sk/recepty/babovka-nadychana-s-dvoma-druhm...