Výborná bábovka

scurutaj - fotkascurutaj, 24. marca 2013
Výborná bábovka
Foto: scurutaj

Je to velmi jednoducha a chutna babovka.A aj na druhy den je stale vynikajuca,ak nieco ostane... :)

55 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1
250 g
250 g
100 ml
100 ml
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskor si oddelime zltka od bielkov. Z bielok si vyslahame sneh so stipkou soli.Odlozime si bokom. Ruru si predhrejeme na 180%.

  2. 2

    Zltka,vanilkovy,praskovy cukor,citronovu koru a vodu si vyslahame do peny. Potom pridame muku s praskom do peciva a zase vyslahame. Este pridame olej a chvilu slahame.

  3. 3

    Nakoniec do tejto hmoty primiesame lopatkou sneh z bielkov.Uz neslahame. Polovicu si odobereme a primiesame kakao,podla potreby. Vylejeme do formy,tmave a biele. Dame piect na 45 min. na 180%. Dobru chut....

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
... minule som vyskúšala tú orechovo - kakaovú, ale fiasko - stále bola surová, v strede škaredo pukla a boky nenarástli, bola síce jedlá, ale výzorovo - otras, možno bolo málo kypridla, neviem :-(, tak skúsim Tvoju, snáď to nepototo :-)

Pridaj komentár k receptu: