Vláčik

marika10 - fotkamarika10, 25. februára 2013
Vláčik
Foto: marika10

Tento vláčik som spravila pre môjho trojročného chlapčeka k meninkám. Všetkým veľmi chutil a naučila ma tento vláčik robiť moja mama...

3-4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 balenia
2 balenia
na ozdobu
Plnka:
250 g
200 g
2 ks
Na ozdobu:
na ozdobu
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Bebe kekse striedame raz mliečny a raz kakaový a spájame spolu s plnkou. Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý uvarený puding. Vagóniky budú mať dĺžku asi 18 cm. Spojené keksíky dáme stuhnúť na chladné miesto. Ak to stuhne tak vagóniky obalíme v rozpustenej čokoláde zo všetkých strán.Opäť dáme stuhnúť.

  2. 2

    Na vagóniky prilepíme plnkou okrúhle piškóty ktoré namočíme do čokolády ako kolieska. Potom na vrch spravíme komín tiež z okrúhlych piškót. Okrúhle piškóty pospájame na seba a vznikne nám komín.

  3. 3

    Vrch vagónikov ozdobíme lentilkami a môžeme ozdobiť aj bok vagónika. Na prvý a posledný vagónik dáme lentilky aby to vyzeralo ako svetlá. Ovocné niťovky dáme na kolieska vláčika aby to vyzeralo ako pohon kolies. Toto množstvo vychádza asi tak na 3 až 4 vagóniky. Krájame šikmo!!

Diskusia k receptu

misa1
skoda, ze foto kazi celkovy dojem z kolacika. urcite bol vlacik velmi dobry, ale na cistej tacke, bez zapapraneho zatisia a neporiadku po "peceni" by vyzeral ovela lepsie. ;-)
1x danda3
jankavaskova
Jeeeej, to je dobry napad, este ma napadlo prirobit kabinu, asi rovnako spajat nastriedacku tie keksiky a "polozit" ocokoladkovane na zadnu cast toho rusna. Ale to len preto, lebo nas maly by ma hned skritizoval, ze kde je ujo rusnovodic? :-)))
tori111222
no Bože..." zapapraná, alebo nezapapraná".. nie je to jedno?? hlavné, že mal malý radosť..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia