Ešte niečo, čo si doprajem počas materskej "dovolenky" :) Ak Vám vadí čokoláda, môžte ju vynechať, a kakao môžte dať v mänšom množstve... Nech Zobraziť celý popisEšte niečo, čo si doprajem počas materskej "dovolenky" :) Ak Vám vadí čokoláda, môžte ju vynechať, a kakao môžte dať v mänšom množstve... Nech Vám chutí!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 2dc pohár |
|
1 2dc pohár |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 2dc pohár |
|
1/2 2dc pohár |
|
4 ks |
|
2,5 PL |
|
300 g, (čerstvé alebo mrazené višne) |
|
3 PL |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Dáme do misy múku, cukor, p.d.p, škoricový cukor a zmiešame, a nasledne pridáme mlieko, olej, vajcia a kakao. Na konci primiešame odkvapkané višne z kompótu. (ˇPodľa mňa môžte vyskúšať aj nejaké iné šťavnaté ovocie a napíšte mi do komentu, ako to dopadlo :) Zmes vylejeme do vymasteného a múkou posypaného plechu dimenzií 30x40cm a dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov na 25-30 min
- 2
Keď je kolač upečený, potreme džemom (nám najviac chutí brusnicový, ale aj lesné plody sa hodia) a polejeme čokoládovou polevou. Podľa gustu možno ozdobíť orieškami, gelee bonboníkmi atď (podľa fantázie)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za výborné recepty !
@evulines : aj ja som skusala davat pernik. prasok, a vysledok je velmi obdobny. Vzdy mam poruke skoricovy cukor, a preto ho davam :) Samozrejme, aj pern. korene moze byt :) Verim, ze aj s hrozienkami je to super, len s tymi visnami je to fakt stavnate. Samozrejme, mozte vyskusat aj ine ovocie, ale my lubime vysne, a v LIDLi dostat vyborny kompot s vykostenymi visnami, takze ziadna robota s rozmrazovanim ani s vykostovanim :)