Višňový perník

andri - bez fotkyandri, 20. januára 2011

Ešte niečo, čo si doprajem počas materskej "dovolenky" :) Ak Vám vadí čokoláda, môžte ju vynechať, a kakao môžte dať v mänšom množstve... Nech Zobraziť celý popisEšte niečo, čo si doprajem počas materskej "dovolenky" :) Ak Vám vadí čokoláda, môžte ju vynechať, a kakao môžte dať v mänšom množstve... Nech Vám chutí!

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 2dc pohár
1 2dc pohár
1 ks
1 PL
1 2dc pohár
1/2 2dc pohár
4 ks
2,5 PL
300 g, (čerstvé alebo mrazené višne)
3 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Dáme do misy múku, cukor, p.d.p, škoricový cukor a zmiešame, a nasledne pridáme mlieko, olej, vajcia a kakao. Na konci primiešame odkvapkané višne z kompótu. (ˇPodľa mňa môžte vyskúšať aj nejaké iné šťavnaté ovocie a napíšte mi do komentu, ako to dopadlo :) Zmes vylejeme do vymasteného a múkou posypaného plechu dimenzií 30x40cm a dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov na 25-30 min

  2. 2

    Keď je kolač upečený, potreme džemom (nám najviac chutí brusnicový, ale aj lesné plody sa hodia) a polejeme čokoládovou polevou. Podľa gustu možno ozdobíť orieškami, gelee bonboníkmi atď (podľa fantázie)

Diskusia k receptu

tonicka53
už aj ho idem upiecť, len čo dopečiem smotanové pagáče tiež tu z Varechy.
Vďaka za výborné recepty !
evulines
Pečiem podobný, ale dávam perník.prášok do pečiva a hrozienka. Toto vyzerá tiež vynikajúco, vyskúšam.
andri
@marienka44 : spravne ste vydedukovali - ide o jeden dvoj-decovy pohar :) Ja som sa povodne dostala k receptu, kde pisali o trojdecovom poharu, ale to cesto bolo strasne hrube, a bez tych visni to neslo dole krkom, tak sme to tu trosku vysperkovali :)

@evulines : aj ja som skusala davat pernik. prasok, a vysledok je velmi obdobny. Vzdy mam poruke skoricovy cukor, a preto ho davam :) Samozrejme, aj pern. korene moze byt :) Verim, ze aj s hrozienkami je to super, len s tymi visnami je to fakt stavnate. Samozrejme, mozte vyskusat aj ine ovocie, ale my lubime vysne, a v LIDLi dostat vyborny kompot s vykostenymi visnami, takze ziadna robota s rozmrazovanim ani s vykostovanim :)
fanyta
Tak to vyskúšam, perník u nás doma majú radi, ale treba vyskúšať aj iný ...ďakujem za rerept...
tonicka53
ako som napísala vyššie, tak som ho aj upiekla a je výbornýýýýýý! vrelo odporúčam. dnes sme mali v našom kostolnom spevokole nácvik nových piesní, tak som piekla pre našich spevákov a mali ste vidieť ako im chutil ! :D už nikdy nebudem piecť iný perník :-)))
evulines
Dnes som upiekla tento perník, dala som prášok do perníku a ostatné ingrediencie, tak ako sú uvedené. Musím povedat, že je výborný, vnučky sa zalizovali..
betka11
stojí za povšimnutie,takéto môžeme ,mám uložené
ursula4
tvoj perník pečiem dosť často a tiež dávam perníkové korenie,je výborný
citroen
upiekol som presne podľa receptu a konečný výsledok je jedlý ale dosť hutný.Neviem kde som urobil chybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia