Višňový perník

Autor receptu: andri

Ešte niečo, čo si doprajem počas materskej "dovolenky" :) Ak Vám vadí čokoláda, môžte ju vynechať, a kakao môžte dať v mänšom množstve... Nech Vám chutí!

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme do misy múku, cukor, p.d.p, škoricový cukor a zmiešame, a nasledne pridáme mlieko, olej, vajcia a kakao. Na konci primiešame odkvapkané višne z kompótu. (ˇPodľa mňa môžte vyskúšať aj nejaké iné šťavnaté ovocie a napíšte mi do komentu, ako to dopadlo :) Zmes vylejeme do vymasteného a múkou posypaného plechu dimenzií 30x40cm a dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov na 25-30 min
  2. Keď je kolač upečený, potreme džemom (nám najviac chutí brusnicový, ale aj lesné plody sa hodia) a polejeme čokoládovou polevou. Podľa gustu možno ozdobíť orieškami, gelee bonboníkmi atď (podľa fantázie)