Foto: slavkabis
Tento krémeš je veľmi jednoduchý, chutný a svieži
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rozvaľkané lístkové cesto (ja som si dosť uľahčila prácu a kúpila som hotové zrolované s papierom na pečenie) dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 min. pri 170 st.teplote (alebo kto má akú rúru, podľa potreby). Zatiaľ si dáme višne aj s nálevom do hrnca a ohrejeme. Puding Zlatý klas si vymiešame s 8 Pl vody, ev. s višňovým nálevom a nalejeme do hrnca s višňami.
- 2
Miešame, až kým nám nevznikne hustý puding, ktorý dáme na vychladnuté upečené lístkové cesto. Nachystáme si druhý plát na plech a pred pečením ho narežeme na požadované štvorce. Toto cesto už nepicháme vidličkou, aby sa nám štvorčeky počas pečenie krásne nafúkli.
- 3
Dve smotany na šľahanie si vyšľaháme so stužovačom podľa návodu a natrieme na vychladnutý puding. Upečené štvorčeky ukladáme na šľahačku a posypeme práškovým cukrom, alebo podľa chuti aj pred ukladaním na šľahačku polejeme čokoládou. Príjemné maškrtenie :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páči sa mi, že si pokrájala vrchné cesto pred pečením, zabranila si jeho polámaniu krájaním celého plátu. Vysôšam, stojí to za to.
- marienka44