Višňový krémeš

slavkabis - fotkaslavkabis, 6. marca 2015
Višňový krémeš
Foto: slavkabis

Tento krémeš je veľmi jednoduchý, chutný a svieži

15
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

2 bal. (375g)
700 g
500 ml
2 ks
2 ks (Zlatý klas Dr. Oetker)
500 ml




Postup

  1. 1

    Rozvaľkané lístkové cesto (ja som si dosť uľahčila prácu a kúpila som hotové zrolované s papierom na pečenie) dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 min. pri 170 st.teplote (alebo kto má akú rúru, podľa potreby). Zatiaľ si dáme višne aj s nálevom do hrnca a ohrejeme. Puding Zlatý klas si vymiešame s 8 Pl vody, ev. s višňovým nálevom a nalejeme do hrnca s višňami.

  2. 2

    Miešame, až kým nám nevznikne hustý puding, ktorý dáme na vychladnuté upečené lístkové cesto. Nachystáme si druhý plát na plech a pred pečením ho narežeme na požadované štvorce. Toto cesto už nepicháme vidličkou, aby sa nám štvorčeky počas pečenie krásne nafúkli.

  3. 3

    Dve smotany na šľahanie si vyšľaháme so stužovačom podľa návodu a natrieme na vychladnutý puding. Upečené štvorčeky ukladáme na šľahačku a posypeme práškovým cukrom, alebo podľa chuti aj pred ukladaním na šľahačku polejeme čokoládou. Príjemné maškrtenie :)

Diskusia k receptu

motyka
Že mňa to doposiaľ nenapadlo. To sa predsa dá urobiť z akéhokoľvek kompotu. Si šikuľka. A višňový. Toto určite bude častý zákusok v našej kuchyni. Neter zbožňuje višne. Chválim aj nápad. Ukladám do K.K..5*.
baka123
puding uvaríme bez cukru? Višne nie sú moc sladké, tak neviem či si zabudla na cukor, alebo tam nejde? Ináč super recept, ukladám
slavkabis
baka123 nezabudla som na cukor, nakoľko nálev z višní je sladko kyslý. Ak by si dávala surové, ev. mrazené višne, určite cukor pridať
slavkabis
marienka44 ďakujem veľmi pekne za komentár, áno mám odskúšané že je cesto nakrájať pred pečením




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia