Višňový krémeš

Autor receptu: slavkabis

Tento krémeš je veľmi jednoduchý, chutný a svieži

15
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozvaľkané lístkové cesto (ja som si dosť uľahčila prácu a kúpila som hotové zrolované s papierom na pečenie) dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 min. pri 170 st.teplote (alebo kto má akú rúru, podľa potreby). Zatiaľ si dáme višne aj s nálevom do hrnca a ohrejeme. Puding Zlatý klas si vymiešame s 8 Pl vody, ev. s višňovým nálevom a nalejeme do hrnca s višňami.
  2. Miešame, až kým nám nevznikne hustý puding, ktorý dáme na vychladnuté upečené lístkové cesto. Nachystáme si druhý plát na plech a pred pečením ho narežeme na požadované štvorce. Toto cesto už nepicháme vidličkou, aby sa nám štvorčeky počas pečenie krásne nafúkli.
  3. Dve smotany na šľahanie si vyšľaháme so stužovačom podľa návodu a natrieme na vychladnutý puding. Upečené štvorčeky ukladáme na šľahačku a posypeme práškovým cukrom, alebo podľa chuti aj pred ukladaním na šľahačku polejeme čokoládou. Príjemné maškrtenie :)