Vínové koláčiky

zuzannap - fotkazuzannap, 10. apríla 2013
Vínové koláčiky
Foto: zuzannap

Jednoduché no výborné, krehučké koláčiky.

35 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
250 g
7 PL
6 bal. približne na obaľovanie

Online leták

Postup

  1. 1

    Heru,múku a víno spracujeme na cesto,ktoré necháme pól hodiny odstáť v chlade,vyvaľkáme ho na hrúbku asi ako pri lineckom a vykrajujeme drobné tvary,drobné preto,lebo po upečení sú veľmi krehučké.Pečieme na papiery na pečenie,horúce obaľujeme vo vanilínovom cukre.Z jednej dávky je veeeľa koláčikov.Dajú sa upiecť dopredu,je to trváce pečivo.

Diskusia k receptu

grandma
Tiež mám recept ale už dávnejšie som nerobila,


daguska
Aj ja mam recept od kamosky,ona z tohoto cesta robila aj drobucke rozky s orechovou naplnou alebo hustym lekvaro -boli ozaj vynikajuce.
valeri
tiež som ich už veľmi dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie receptu
frona
aj ja som na ne zabudla....dávnejšie som ich tiež pekávala...trošku iné množstvá surovín, ale v podstate to isté
anka246
pekné, niekde ich mám, ale si aj tieto odpíšem do zošítka.. ten nosím so
sebou aj na chalupu.. ďakujem
douglas
Pekne! Rcp je jednoduchy, suroviny bezne "po ruke" a na akukolvek oslavu, ci party isto budu vinove kolaciky vitane! A s tou naplnou bude to istotne zaujimavejsie :).
lianka
Ja ich zvyknem zo spodu namočiť do citronovej šťavy a potom obaliť vo vanilkovom cukre. Aj tak sú výborné.
garanco
Stará dobrá klasika, skús ich niekedy aj na slano...
zuzannap
ďakujem za rôzne typy,tie slané by boli super,ale v čom ich obaliť?
tinca
ja so m ich tu tiež pridala,ale ja ich robím naslano, tiež sú výborné k vínku


torticka
@tinca , anjelik, vitaj. O Tebe ani noviny nepíšu. Na slano som ešte neskúšala, ale na sladko ano.
nenyk
ahojte no prave ich robim dufam,ze budu dobre :-D
nesi
sú výborné a vydržia ajdva mesiace a sú výborné aj na slano keď ich surové potriete rozšľahaným vajíčkom, posolíte a posipete hociakým korením alebo semienkami :-D
nesi
sú výborné a vydržia ajdva mesiace a sú výborné aj na slano keď ich surové potriete rozšľahaným vajíčkom, posolíte a posipete hociakým korením alebo semienkami :-D
arokis1
recept mám taktiež od maminy, potvrdzujem, že sú prefajnostné a dlho vydržia :-)
baba
Sú výborné...ale to množstvo tuku, každý si to nemôžťe dovoliť...:-)
hana1
ja ho mam od
babky a tiež ich robievam jednoduché lacné a
dobré
valusa
Sú fakt výborné a pečiem ich veľmi často lebo vnúčatám chutia a fakt môžu byť aj do zásoby.
používateľ nemá avatar
123
123
môže, robím ich, ale nie sú až také "nafúknuté" ako s klasickou múkou...-možno trochu ubrať tuku a pridať múky...
používateľ nemá avatar
123
123
predsa len som si pozrela recept, podľa ktorého ich robím ja . takže: 28dkg múky/originál hladká špeciál/,28dkg masla/Hera,Palmarín/ , 6 lyžíc vína,necháme odpočinúť cca minim.30 min., vyvaľkáme na cca 3 mm,
vykrojíme, dávame na plech na riedšie-mali by narásť...,pred vložením do rúry natrieme povrch bielkom/nie boky/...