Velvet rezy

vranocka28 - fotkavranocka28, 14. októbra 2014

zákusok je robený na plech veľkosti 30x22 cm.

20
porcií
75 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
1 bal.
1 dl
1 PL
1 PL
2 bal. dlhé
Plnka:
250 g
1 bal.
3 PL




Postup

  1. 1

    práškový cukor si vyšlaháme s celými vajciami do peny a pridáme olej. potom si pridáme muku a pdp. 1/2 cesta si nalejeme na vymastený a mukou vysypaný plech. kávu zalejeme asi 2dl vody a necháme trochu vychladnúť. v káve namáčame piškóty ktore ukladáme na biele cesto pekne vedľa seba. potom do 2/2 cesta pridáme kakao a pomaly rovnomerne nalejeme na piškóty. pečieme v predhriatej rure asi 20 - 30 min. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a vyklopíme na nejaký podnos s papierom. Do zvyšnej kávy dolejeme mlieko do 400ml a pridáme cukor a zlatý klas a uvaríme muding, ktorý necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla pridáme práškový cukor podľa chuti a vyšľaháme. postupne zašľahávame do masla puding. Na už studený korpus natrieme krém ktorý ozdobíme čokoládovými hoblinami. dáme ešte do chladničky zachladiť. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

3sandra3
ten puding do plnky má byť uvarený? či iba prášok Zlatého klasu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia