Foto: luwinka
Nesmie chýbať u nás tento čokoládový likér na sviatky. Vždy ho robievam hlavne na veľkú noc a šibačom chutí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme kondenzované mlieko - sladené , kryšt. cukor krupica , žltky, polámanú čokoládu na kúsky a vanilkové cukry.
-
2
Miešame pri nízkej teplote za stáleho miešania, pokým sa čokoláda nerozpustí. Musí nám to zhustnúť.
-
3
Potom pridáme teplotu a povaríme až do zovretia. Malo by to vyzerať v podobe pudinga. Odstavíme z ohňa.
-
4
Teraz prilievame pomaly rum a zároveň miešame.
-
5
Dobre premiešame na hladko a máme hotovo. Necháme voľne vychládnuť.
-
6
Vychládnutý čokoládový likér nalejeme do fľašky. Dáme do chladničky . Chutí veľmi dobre chladený.
-
7
Jeden pohárik vyskúšame na ochutnanie :-)
-
8
Na zdravie :-))
riedeny rumom alebo vodkou je najlepsi :-)