Veľkonočna hrudka

janka5Janka5, 45 ročná žena, Trebišov, 17. marca 2013 17:18
Ďalšie jej recepty »

Veľkonočna hrudkaFoto: janka5

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V mlieku rozmiešame vajíčka. Pridame štipku soli cukor vanilku. Za staleho miešania zmes privedieme pomaly do varu. Pridame hrozienka.Miešame dovtedy, kým sa te­kutá zmes nezmení na hrudkovitú hmo­tu. Potom vypneme plameň a zmes necháme chvíľu vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si sitko s čistou gázou alebo utierkou. Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme vychladnúť niekolko hodin.

  3. 3

    Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame, taktiež klobasku,veľkonočnu plnku,šunku a vajicko.Pridame cviklu a chren.

    Veľkonočna hrudka - obrázok 3
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist