Foto: janka5
Postup
-
1
V mlieku rozmiešame vajíčka. Pridame štipku soli cukor vanilku. Za staleho miešania zmes privedieme pomaly do varu. Pridame hrozienka.Miešame dovtedy, kým sa tekutá zmes nezmení na hrudkovitú hmotu. Potom vypneme plameň a zmes necháme chvíľu vychladnúť.
- 2
Pripravíme si sitko s čistou gázou alebo utierkou. Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme vychladnúť niekolko hodin.
- 3
Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame, taktiež klobasku,veľkonočnu plnku,šunku a vajicko.Pridame cviklu a chren.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu