Valentínska torta

Autor receptu: avanaka

Tento recept som pospajala z viacerych inych receptov. A nakoniec z toho vznikla vynikajuca valentinska torta. Odporucam vyskusat.

10
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus> na upecenie korpusu si kazda gazdinka zvoli svoj odskusany recept. Ja som pouzila recept na obycajne piskotove cesto, len som pridala trosku kakaa. Upeceny korpus rozdelime na tri casti.
  2. Tvarohova plnka> Tvaroh a cukor vymiesame do hladka mixerom. Potom pridame postruhanu cokoladu. To nanesieme na prvy aj druhy plat.
  3. Plnka z maizeny> V mlieku uvarime cukor, zltky a maizenu za staleho miesania. Ked je to hotove nechame minutku postat a pridame palmarin. Najlepsie na tom je , ze sa nam urcite neurobia hrcky. Plnku nechame trosku vychladnut a este teplu ju nanesieme na prvy aj druhy plat na ktorych je uz tvarohova plnka. Nakoniec maizenovou plnkou natrieme celu tortu aj boky.
  4. Ked je torta cela potreta zltou polevou nechame ju vychlatnut. Na vychladnutu som naniesla slahacku, do ktorej som pridala trosku kakaa. Podla prilezitosti mozme zvysok slahacky zafarbit potravinarskou farbou a tortu ozdobit. Ja som pouzila aj zivu ruzicku, ktoru som obalila v bielku a potom pocukrovila.