Foto: 3sandra3
Recept som objavila na internete, zaujal ma, a tak som ho pripravila na Veľkú noc 2014.
Suroviny
9 ks |
|
1/2 - 3/4 pohár 7 dcl |
|
100 g |
|
100 g (alebo uvarená) |
|
170 g (pevná váha) |
|
180 ml |
|
250 g |
|
1,5 bal. |
|
2 kocky |
|
2 PL (alebo podľa vlastnej chuti) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle / alebo nakrájame na kocky a dáme do mixéra/, šunku nakrájame na kocky, kápiu a mrkvu nadrobno /kocky alebo kolieska/. Pridáme hrášok. Premiešame.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájané vajíčka a zľahka premiešame.
- 3
Do hrnca dáme pol litra vody, pridáme želatinu, dva bujóny, trochu uhorkovej vody /asi pol deci/, mleté čierne korenie, ocot podľa chuti. Zohrejeme na 40-50 st.C a počkáme až sa rozpustí želatína. Premiešavame. /Nevaríme/
- 4
Nálev necháme trocha vychladnúť a pridáme tatársku omáčku. Rozmiešame.
- 5
Týmto nálevom zalejeme pripravenú vajíčkovo-zelen. zmes, zľahka premiešame. Vylejeme do formy /ja som mala srnčí chrbát a menšiu štvorcovú formu/, ktorá je vystlaná potrav. fóliou, zakryjeme alobalom a dáme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu