Vajíčková tlačenka
Autor receptu: olinecka
Túto dobrotu sa oplatí urobiť, je to nenáročné a zvládne to aj začiatočník. Je vhodná na Veľkú noc.
20-25 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- V mierne osolenej vode povaríme zeleninu 5 - 8 minút, ktorú scedíme a dáme do hlbšej misy.
Vajcia ošúpeme, pokrájame nadrobno pomocou krájača a pridáme k zelenine.
- Salámu pokrájame tiež nadrobno a vmiešame k vajciam a zelenine. Nakoniec pridáme tatársku omáčku. V teplom bujóne vymiešame do hladka želatínu, ktorú prilejeme do zmesi, ktorú podľa potreby a chuti môžeme dosoliť.
- Plech na srnči chrbát vystelieme fóliou, zmes vlejeme rovnomerne do formy.
- Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc. Vyklopíme na podlhovastý podnos, podávame s chrenom, šunkou a pod. Dobrú chuť.
Všetkým Varecháčom príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov.
A ešte niečo sladké!!!