Vajíčková tlačenka

cici21 - fotkacici21, 15. novembra 2012
Vajíčková tlačenka
Foto: cici21

Tieto recepty sú rôzne a je ich veľa, ja som to trochu upravil

6
porcií
75 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
3 ks
2 ks
400 g
4 ks uvarené natvrdo
300 ml
400 g
2 PL
3 ks varená




Postup

  1. 1

    mrkvu uvaríme, hrášok a kukurica keď je mrazená trochu povaríme v mierne slanej vode uvaríme vajcia na tvrdo,

    Vajíčková tlačenka - obrázok 1
  2. 2

    sterilizované uhorky, kapiu, mrkvu a diétnu salámu nakrájame na kúsky, alebo pásiky.Zmiešame s nakrájanými vajciami, uvarenými natvrdo , hráškom a kukuricou. Pridáme tatársku omáčku.

    Vajíčková tlačenka - obrázok 2
  3. 3

    Prevaríme vodu s bujónom a do horúceho, už nevareného vývaru dáme práškovú želatínu. Zamiešame to do hmoty.

  4. 4

    Formu na srnčí chrbát , alebo podobného hranat=ho tvaru vyložíme fóliou a nalejeme tam zmes. Dáme do chladničky na stuhnutie.

    Vajíčková tlačenka - obrázok 4

Diskusia k receptu

cici21
Aj keď tých receptov je strašne veľa, všetko záleží na pomere jednotlivých zložiek, mne sa osvedčila tatárska omáčka z vlastnej výroby. Kúpená v obchode je podľa mňa fádnej chuti.
klaura
mňam ... toto ľúbim ... určite si urobím ... :)
3sandra3
toto ja nepoznám... a veľmi sa mi to páci... určite vyskúšam, takže ide do kk
apik
Tak toto musim odskusat- dakujem za receptik.

niniatko
vyzerá to nádherne, škoda, že mne takéto veci nechutia :(
turistka
Nerobila som dávno, a to je škoda, lebo je to fajné jedenie. Tvoj recept si ukladám do KK.
izabella929
je keásna.-) práve nedícno som nad ňou uvažovala, že ju urobím...dík za pripomenutie...
ivka268
tak toto určite vyskúšam....k tomu ešte čerstvo upečené rožky alebo chlebík tak to nebude mať chybu :)))
verka1
Ahoj, tak toto môžem, zatiaľ som to jedávala len na návštevách ale vyskúšam túto tvoju.
coldbery
vyzerá vynikajúco a chutne....niekedy som to aj ja robila ,ale už som aj na to zabudla.....ty si mi to pripomenula na najbližšej oslave to urobím na miesto misy :)
smajliqa
ahojte ludia, dalo by sa to spravit aj dietnejsie? cim sa da nahradit tatarska v tomto recepte? za kazdu radu dakujem...
irenaw
@smajliqa varený zemiak rozmixovať s mliekom na hustú kašu, stále mixovať a priliať tenkým pramienkom olej na požadovanú hustotu, dochutiť cukrom a citrónom, pridať nadrobno posekanú cibuľu a kyslú uhorku? ale treba skúsiť, či ti to bude takto aj chutiť. žĺtok môže byť a nemusí, oleja potrebuješ oveľa menej. ale, či to sadne do uvedeného receptu neviem, používam ju do šalátu a nátierok.
ivka268
tak uz pekne oddychuje v chladnicke :)))) a chut je uzasna,dakujem za super receptik
kimika
toto je jediná tlačenka, ktorú zjem :) a robievam ju na Veľkú noc. Videla som tu na Vareche verziu v bábovkovej forme aj to vyzeralo dobre :) Určite odporúčam recept vyskúšať!
tinca
skvelé studené pohostenie,chválim:)
mudracka
Je to super recept. Ja som si vyložila fóliou plech na muffiny a vyskúšala som to takto. Pekne to ukázalo. Taká malá šikovná porcia.
mouse1986
Moja mamka to robila na svoje meniny ako pohostenie:)všetci z pohostením boli spokojní.Teraz večer ju robím ja:)som zvedavá na výsledok.Je to vynikajúca chuťovka:)
silvia60
Vyskúšala som na veľkonočné sviatky, len mi to nedržalo formu, lebo som ju spravila viac od oka, takú bohatšiu, ale chuťovo bola skvelá, tá kápia tomu dala "říz". Pochutili sme si.
micca
zelatinove jedla su vyborne na osteoporozu,koksatrozu kosti.Da sa vytvorit nespocetne mnozstvo sladkych,slanych receptov.CH V A L I M.










viera1
@micca to áno,ale treba čítať zloženie.Vždy to musí byť želatína živočíšneho(bravčová,hovädzia) alebo rastlinného (agar-agar).Napr.tesco predáva Clear jelly glaze (výrobca FoodCare Zabierzów),ktorá je vyrobená zo zemiakového a kukuričného škrobu.Takže treba vždy čítať zloženie.
vrabciatko
CICI21ja robievam tuto tlačenku z hradišťanky alebo z moravanky je to trochu pikantnejšie.Ale vďaka za recept.
raisinia
Ďakujem za receptík. Musela som želatínu zameniť za plátkovú, no našťastie všetko vyšlo.
ivan14
Zkuste nalít tuto tlačenku do očištěných paprikových lusků. Vypadá to báječně.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia