Vajíčková tlačenka
Autor receptu: cici21
Tieto recepty sú rôzne a je ich veľa, ja som to trochu upravil
6 porcií |
75 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- mrkvu uvaríme, hrášok a kukurica keď je mrazená trochu povaríme v mierne slanej vode
uvaríme vajcia na tvrdo,
- sterilizované uhorky, kapiu, mrkvu a diétnu salámu nakrájame na kúsky, alebo pásiky.Zmiešame s nakrájanými vajciami, uvarenými natvrdo , hráškom a kukuricou.
Pridáme tatársku omáčku.
- Prevaríme vodu s bujónom a do horúceho, už nevareného vývaru dáme práškovú želatínu. Zamiešame to do hmoty.
- Formu na srnčí chrbát , alebo podobného hranat=ho tvaru vyložíme fóliou a nalejeme tam zmes. Dáme do chladničky na stuhnutie.