Vajíčková tlačenka

Autor receptu: cici21

Tieto recepty sú rôzne a je ich veľa, ja som to trochu upravil

6
porcií
75 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. mrkvu uvaríme, hrášok a kukurica keď je mrazená trochu povaríme v mierne slanej vode uvaríme vajcia na tvrdo,
  2. sterilizované uhorky, kapiu, mrkvu a diétnu salámu nakrájame na kúsky, alebo pásiky.Zmiešame s nakrájanými vajciami, uvarenými natvrdo , hráškom a kukuricou. Pridáme tatársku omáčku.
  3. Prevaríme vodu s bujónom a do horúceho, už nevareného vývaru dáme práškovú želatínu. Zamiešame to do hmoty.
  4. Formu na srnčí chrbát , alebo podobného hranat=ho tvaru vyložíme fóliou a nalejeme tam zmes. Dáme do chladničky na stuhnutie.