Foto: mariaklara
Bez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Ale ak nám v priebehu roka ostanú žĺtky, tak si urobíme aj cez rok. Býva taký Zobraziť celý popisBez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Ale ak nám v priebehu roka ostanú žĺtky, tak si urobíme aj cez rok. Býva taký hustý, že s dcérou si ho nalievame na lyžicu, aby neostalo nič nazmar. Tento recept mám od svojej maminky. Používame ho aj do likérových špicov.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Najskôr si vymiešame žĺtky, práškový a vanilínový cukor do penista.
-
3
Potom pridáme salko, ktoré s vaječnou zmesou vymiešame nad parou.
-
4
Keď je zmes dostatočne vymiešaná, pridáme um, ale to už nad parou nemiešame, aby sa nám alkohol neodparil. Necháme vychladnúť a zbierame penu, ktorá sa na povrchu vytvorila. Tú penu môžeme hneď aj skonzumovať. Vychladnutý likér nalejeme najlepšie do 7 dcl pohárov, pretože z fľaše sa to dosť ťažko leje, keďže je dosť hustý. Tak na zdravie
mlieka, kilogram cukra uvariť aby bolo husté, potom pridať čokoladu
podľa chuti a ked sa vychladí asi tri decilitre pálenky.
Ak pri miešaní žĺtkov nepoužijeme mixér ale tieto vymiešame ručne nevytvorí sa nám pena a koňak je jemný - krémový. Skúste a uznáte že tá námaha sa vyplatí. Skúste .....