Vaječný likér fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 22. decembra 2011

Bez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Ale ak nám v priebehu roka ostanú žĺtky, tak si urobíme aj cez rok. Býva taký Zobraziť celý popisBez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Ale ak nám v priebehu roka ostanú žĺtky, tak si urobíme aj cez rok. Býva taký hustý, že s dcérou si ho nalievame na lyžicu, aby neostalo nič nazmar. Tento recept mám od svojej maminky. Používame ho aj do likérových špicov.

25 minút
príprava

Suroviny

6 ks
300 g
1 konzerva
1 ks
200 ml (rum)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si:

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr si vymiešame žĺtky, práškový a vanilínový cukor do penista.

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme salko, ktoré s vaječnou zmesou vymiešame nad parou.

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je zmes dostatočne vymiešaná, pridáme um, ale to už nad parou nemiešame, aby sa nám alkohol neodparil. Necháme vychladnúť a zbierame penu, ktorá sa na povrchu vytvorila. Tú penu môžeme hneď aj skonzumovať. Vychladnutý likér nalejeme najlepšie do 7 dcl pohárov, pretože z fľaše sa to dosť ťažko leje, keďže je dosť hustý. Tak na zdravie

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bejgi
super ja chcem robiť kakaový a chcem sa opýtať aké množstvo vyjde z týchto ingrediencií? ďakujem:)
vevei
aj ja robím takýto ale aby sa dal naliať do fľaše tak doňho pridám trochu prevarenej vody inak je super
mata3636
nie je toho cukru veľa? ja robím tiež zo 6 žĺtkov, ale dávam len 150g cukru a pol litra rumu
marianne69
ja davam kolko zltkov,tolko PL krystaloveho cukru a zda sa mi sladky az-az,ale ak mate radsej sladsi preco nie.Inak vsetko rovnako.Vesele vianoce @klarka :-)
sora2
dakujem za recept, takyto domaci som nepila odvtedy co som sa osamostatnila, teda asi 35 rokov, moja mama ho robievala vzdy na Vianoce, bol výborny, casto na to spomýnam ale este som ho nerobila , nemala som recept, este raz velka vdaka
mariaklara
@bejgi , ja to nalievam do dvoch pollitrových fliaš, ale nie sú úplne plné. A ako som spomínala, tá pena, ktorá sa tam vytvorí počas šľahanie, tak klesne. @mata3636 , nám to nám to vyhovuje tak, ako som uviedla. Ty ho máš potom viac alkoholický.
aroooo
@mariaklara , nejako takto to robila aj moja mama, no na to salko si nepamätám, rcp ukladám a prajem príjemné sviatky
evanaaa
@mariaklara , to Salko je sladené? A ak by sa viacej zriedilo už by nebolo tak husté? Ešte som nič také nerobila, u nás sa síce nepije ale do dezertov by sa hodil, ale aj čokoládový. Lenže so sladidlom miesto cukru by to asi nešlo.
mariaklara
@evanaaa , pravdupovediac, neviem, ale asi skôr nie, riediť si ho môže každý ako chce, ja si dávam asi za kalíšok do popoludňajšej kávy namiesto mlieka alebo smotany, to je mňam.
hopislav
Dobrý večer. Neviem ako vám mám odpovedať, tak posielam recept na domáci chlebík.Môžete ho upiecť v ele.rúre.1deň si zamieste 10g.droždia200g. múky hladkej a vody,tak stredne husté.Nechajte pri izbovej teplote do druhého dňa.Na druhý deň do tohto kvásku pridajte 0,5kg.hl.múky 0,5kg.polohr. 20g.droždia,1kavovú liž.rasci,2uvarené zemiaky,vodu.Môžete pridať aj 100g otrúb. dobre vymieste, nechajte odstáť asi 20min. potom viválajte na okruhlí bochník a nechajte znovu nakisnúť.Pečte pri teplote 220c asi 50min.Prajem vám dobrú chuť.
cica2
receptík sa mi zíde, lepšie je, spraviť si domáci:-)
an3da
Ukladám si do kk, urobím čo najskôr. Robievam čokoládový, npr. liter
mlieka, kilogram cukra uvariť aby bolo husté, potom pridať čokoladu
podľa chuti a ked sa vychladí asi tri decilitre pálenky.
mirec1
Skutočne je dobrý......ale........ môže byť lepší !!!!!
Ak pri miešaní žĺtkov nepoužijeme mixér ale tieto vymiešame ručne nevytvorí sa nám pena a koňak je jemný - krémový. Skúste a uznáte že tá námaha sa vyplatí. Skúste .....
danka444
Ahojte, chcem sa opýtať, to kondenzované mlieko Salko je sladené alebo nesladené, pri tomto recepte? Chcela by som ho totiž už zajtra vyskúšať urobiť. :) A s tým cuktrom sa mi to zdá dosť, možno skúsim dať 250 g, to by mohlo stačiť.
danka444
áno, už viem :) možno zajtra urobím dokonca dve varianty, ale tou druhou si nie som istá, keďže môj otec mi poradil skaramelizované salko zmixovať s rumom a to je všetko a má to byť zas karamelový likér. Že to kedysi robili a bolo to výborné, len sa mi nezdá, že len tieto dve suroviny..existuje vôbec taký recept? vie niekto?
danka444
no už som našla taký recept, že len tie dve ingrediencie.. len mám z tých likérov trošku obavy, keďže obe budem robiť prvýkrát..a snáď sa mi pri šľahaní nad parou nezrazia žĺtka, pretože to som takisto nerobila ešte..držte mi palce..ak by mal niekto nejakú radu, rada si prečítam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia